Aktioner

2-5 maj 2012

Utan assistans stannar livet! 

Lördagen den 5 maj samlades över 300 personer på Södermalmstorg vid Slussen i Stockholm för att manifestera mot nedskärningarna av den personliga assistansen. Från scenen bjöds det under dagen på tal, sång och diktläsning och på plats fanns också den bur som stått uppställd vid Mynttorget sedan den 2 maj. I buren har under veckan assistansanvändare suttit i protest för att illustrera vad som händer när den personliga assistansen dras in.

Läs mer om manifestationen här: utanassistansstannarlivet.se

Se bilder från manifestationen här.

16 februari 2012

Stillastående manifestation på Mynttorget i Stockholm

Sent på eftermiddagen den 16 februari 2012 överlämnade enmansutredaren Susanne Billum sin utredning om fusk och överutnyttjande inom assistansersättningen till statsrådet Maria Larsson. I samband med att utredningen presenterades samlades omkring 50 assistansbersättigade personer med vänner och assistenter till en stillastående manifestation på Mynttorget i Stockholm.
Demonstration på mynttorget
Läs mer om demonstrationen här.
Därför väljer vi att demonstrera
Länk till utredningen
Fusket med assistansersättning mindre än tidigare uppskattningar

Yttrande från Föreningen JAG angående Susanne Billums utredning
 

10-16 september 2011

Strasbourg Freedom Drive 2011

Cirka 30 personer från Föreningen JAG åkte buss till Strasbourg i Frankrike för att delta i Freedom Drive 2011. Det är en marsch som arrangeras av ENIL, det europeiska nätverket för Independent Living. I Strasbourg samlas människor från hela Europa för att demonstrera, träffa människor från olika länder och möta EU-parlamentarikerna. Vi kräver ett liv i frihet för alla medborgare i Europa oavsett funktionsnedsättning.

 


Här hittar du en film om resan.
Här hittar bloggen om Strasbourgresan.

 

Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.