Framtidskonferenserna 2012


Föreningen JAG fyllde 20 år under 2012 och det firades bland annat med fyra stycken framtidskonferenser runt om i Sverige där vi pratade om påverkansmöjligheter och framtidsutsikter för oss med stora funktionsnedsättningar. Här hittar du en del av materialet från konferenserna.

De första 20 åren 

Magnus Andén, ordförande i Föreningen JAG. Presentation Text

Independent Living i Europa?

Jamie Bolling, verksamhetsansvarig ENIL och ledamot i landstingsfullmäktige i Västernorrland (MP) Presentation

Teknikutveckling

Jeanette Adolfsson, Hjälpmedelsinstitutet Presentation

Mitt liv med personlig assistans

Förändrade livsförutsättningar med personlig assistans. JAGs styrelseledamot Richard Kostenius med företrädare Linda Forzelius. Presentation

Stöd till barn och deras familjer

Marianne Hermansson, möjliggörare/praktiker, Nationellt kompetenscentrum Anhöriga Presentation

Meningsfull sysselsättning - inte förvaring!

Gerd Andén, JAG Text

Hjälpmedel: vad, varför och till vem?

Jonnie Jansson, arbetsterapeut,Abilia Presentation

Syns du inte, finns du inte

Under många år gömdes personer med intellektuella funktions­nedsättningar bort på institutioner. Fortfarande får vi sällan delta på samma villkor som andra. Kultur för alla och Funkisbyrån är exempel på motsatsen: Mats Lindberg, Föreningen JAG. Presentation

 

Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.