Lediga tjänster på JAGs huvudkontor i Stockholm

Projektledare sökes till arbetsmarknadsprojektet ”Vi vill bidra”

Föreningen JAG driver sedan 1,5 år tillbaka ett arvsfondsfinansierat projekt som är inriktat på att skapa meningsfulla arbetsuppgifter för personer med omfattande funktionsnedsättning. Deltagarna i projektet vill känna att de gör en insats i samhället istället för att få en insats i form av daglig verksamhet. Deltagarna i projektet är beviljade personlig assistans. Projektet finns på flera orter runt om i landet.

Vi söker nu en ny projektledare för den resterande projekttiden – ca 1,5 år. Vi söker dig som är en driftig och kommunikativ person med kunskap och erfarenhet av arbetsmarknad och/eller omfattande funktionsnedsättningar. Det är en fördel om du har statsvetenskaplig eller juridisk kompetens. Du är nytänkande och tycker om att utmana gränser för vad som anses vara möjligt – ser lösningar där andra ser svårigheter. Din övergripande uppgift är att skapa förutsättningar för att de idéer vi har prövat att leva vidare efter projekttidens slut. Det handlar om att ta initiativ till överenskommelser med centrala och lokala arbetsmarknadsaktörer, och arbeta in vår modell hos kommuner, företag och organisationer. Du kommer också att stötta och arbetsleda handledarna i delprojekten, dels via telefon och mejl men även på plats vilket innebär en del resor.

Tjänsten är en projektanställning på heltid fram till hösten 2018. Avtal KFO-Vision. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Maila ansökan till anette.arlerud@jag.se
För mer information om tjänsten, ring Anette Ärlerud, tel 08-789 30 56.

 

Pedagog/utbildare med administrativ talang och intresse för personlig assistans 

Till vår informations- och utbildningsavdelning söker vi en pedagog/utbildare som ska ansvara för att planera, genomföra och administrera JAGs utbildningar.

Målgrupperna för utbildningarna är våra uppdragsgivare, det vill säga de assistansanvändare som valt JAG som assistansanordnare, deras personliga assistenter och arbetsledare. Vissa utbildningar kommer du att hålla i själv, andra utbildningar håller andra JAG-anställda i utifrån sina specialkompetenser. Vi anlitar också externa föreläsare och då förstås Sveriges kunnigaste inom sitt område. I utbildningsutbudet ingår både webbkurser, föreläsningar, distanssända utbildningar och heldagsutbildningar på plats i våra egna lokaler.

Du har ett starkt intresse för lärande i arbetslivet, gillar metodutveckling och är både strukturerad och idérik. Du gillar att ha med människor att göra, samarbeta men också att arbeta självständigt, är lösningsinriktad och en möjlighetstänkare i stort och smått. Självklart känner du dig hemma i JAGs värdegrund. Erfarenhet av funktionsnedsättning och personlig assistans är ett stort plus och vilja att lära mer inom de områdena en nödvändighet.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Arbetsplatsen är på JAGs kansli i centrala Stockholm.

För mer information, kontakta Maggan Carlsson, tel 08-789 30 00.

Sök tjänsten via e-post till info@jag.se senast 22/5.

 

Rådgivare med erfarenhet av personlig assistans

Brukarkooperativet JAG är en ideell riksorganisation med uppdrag att ge livsviktig service till våra uppdragsgivare, det vill säga de personer som valt JAG som assistansanordnare. Stödet är organiserat i servicegrupper som består av  5–6 rådgivare med olika inriktning. Rådgivarnas arbetsuppgifter är mycket varierande och kan innefatta allt från rådgivning i hur lagar och regler om personlig assistans ska tillämpas, assistansmiljöfrågor och personalfrågor samt administration och dokumentation. Om du som söker har juridisk bakgrund så ska du också bistå våra uppdragsgivare i juridiska frågor, till exempel vid ansökningar och överklaganden. Som rådgivare bör du kunna arbeta självständigt och strukturerat och samtidigt vara öppen för medlemmarnas behov av individuella lösningar i sin personliga assistans. Arbetet innebär många kontakter med uppdragsgivarna, deras företrädare, arbetsledare och personliga assistenter, både i telefon och vid personliga möten.

Vi söker dig med relevant bakgrund, det kan vara en juristutbildning, annan högskoleutbildning eller kunskaper inom administration kombinerat med erfarenhet och kunskap om personlig assistans. Du ska gärna ha erfarenhet av personlig assistans eller annan LSS-verksamhet oavsett övrig kompetens. Nödvändigt är ett intresse för människor och ett engagemang för människors lika rättigheter. Arbetet kräver att du är ansvarsfull och noggrann och har goda datorkunskaper. Våra uppdragsgivare förväntar sig stort engagemang och hög prestationsförmåga av kansliets medarbetare. I gengäld känner du att dina insatser har betydelse för andra och du får mycket uppskattning när du gör ett bra jobb.

Mejla din ansökan med rubriken " rådgivare" till rekrytering@jag.se senast 31/5. För mer information, ring Agneta Scherman, tel 08-789 30 38. Tillträde enligt överenskommelse. Avtal KFO-Vision.


JAG är en av de tidigaste och största anordnarna av personlig assistans och har en starkt ideologisk profil. Som en ideell förening verkar vi utan vinstintresse, med medlemmarnas bästa som enda mål. Vi var med och drev fram assistansreformen genom en pilotverksamhet som startade 1992. Idag har Brukarkooperativet JAG ca 450 medlemmar, som alla använder personlig assistans. Vi har 4 000 anställda personliga assistenter. JAGs kansli ligger i Stockholm och har ca 55 anställda. 

Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.