Lågaffektivt bemötande

Lågaffektivt bemötande är ett förhållningssätt som handlar om mellanmänsklighet och som sätter fingret på viktiga värden och fungerar i olika sammanhang. 2-dagarskurs där dag 1 är en heldagsföreläsning av Heléne Skoglund och dag 2 är en bearbetningsdag med samtal, övningar och reflektion.

Lågaffektivt bemötande ger möjlighet att såväl hantera som systematiskt förebygga problemskapande beteende hos människor oavsett ålder, funktionsnedsättning, sjukdom  och livssituation. Ofta pratar man om lågaffektivt bemötande kopplat till autismspektrumproblematik med det är verkligen ett förhållningssätt som vi alla har nytta av i relationen till varandra.

Under dagen går vi igenom lågaffektivt bemötande, dess vetenskapliga grund och tillämpning. Ambitionen är att det ska bli så vardagsnära och användbart som möjligt.

Heléne Skoglund, har arbetat som psykolog i olika verksamheter drygt sexton år. 2008 kom hon via Bo Hejlskov Elvén i kontakt med lågaffektivt bemötande. Det gav henne en teoretisk referensram till sin humanistiska människosyn och sedan dess har hon fördjupat sina kunskaper i ämnet och arbetat med förhållningssättet. Ingår i ett nationellt nätverk, initierat av Bo Hejlskov Elven,  för lågaffektiva psykologer.

Föreläsningsdagen följs av en bearbetningsdag där vi arbetar vidare med att koppla det vi lyssnat på dagen innan till det dagliga arbetet i assistansen. Den dagen leds av Maggan Carlsson mfl.

Tid: 8 maj kl 10-16 samt 9 maj kl 09-16

Plats: JAGs kansli, Klara Södra kyrkogata 1 i Stockholm eller på distans. 

Distansdeltagarna får examinationsuppgift som ska redovisas till servicegaranten.
Lön utgår för 8 timmar/dag, i den tiden inräknas viss restid samt examinationsuppgiften för distansdeltagarna.
Kursavgift dag 1: 3 000 kr
Kursavgift dag 1+2: 4 500 kr                                                                                                            
Kursavgift distans: 800:-/dag
Medlemmar i Brukarkooperativet JAG deltar utan kostnad – men kom ihåg att anmäla dig! Medföljande assistent i tjänst betalar faktiska kostnader för resa, hotell och måltider. 
Övernattning natten före kursstart erbjuds i dubbelrum på Hotel Nordic C, Vasaplan 4,vid minst tre timmars resväg. Övernattning mellan kursdagarna erbjuds vid minst två timmars resväg. Enkelrumstillägg tillkommer. 

Anmäl till kurs i Stockholm

Anmäl till kurs på distans

Sista anmälningsdag 1 vecka före kursstart!

Om kursplatsen avbokas debiteras eventuella kostnader för hotell och resa som inte är avbokningsbara. 

Delta på distans hemifrån eller på någon av JAGs träffpunkter:
Boden, Färgaregatan 10B i Boden
Mora, Fridhemsgatan 1 i Mora
Karlstad, Norra kyrkogatan 4 i Karlstad
Tibro, Mariestadsvägen 29 i Tibro
Sundsvall, Norra Järnvägsgatan 24 i Sundsvall
Visby, Rådhusplan 5, lgh R201 i Visby

Du som deltar hemifrån behöver en bra internetuppkoppling. Om du brukar streama film så kommer det här också fungera.

Dela |
Fler utbildningar i samma kategori

    Det finns för närvarande inte fler utbildningar i samma kategori.

JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.