Medlemsstöd


 

Medlemsstöd

Ledorden i JAGs medlemsstöd är kvalitet och kontinuitet. Stödet omfattar bland annat rekrytering, juridisk rådgivning, utbildning och handledning och riktar sig till både medlem, legal företrädare, servicegarant och assistent. Flera av dem som arbetar på JAGs kansli är själva servicegaranter och/eller företrädare till en medlem i Brukarkooperativet JAG med lång erfarenhet av personlig assistans.

Rådgivning och handledning

Varje medlem i Brukarkooperativet JAG har tillgång till en servicegrupp som man vänder sig till i olika frågor, t ex juridiskt stöd och rekryteringshjälp.

Det grundläggande syftet med all rådgivning och handledning är att ge förutsättningar för medlemmen att skapa bästa möjliga assistans och uppnå delaktighet och självbestämmande i sitt eget liv.

Genom ett kontinuerligt stöd kan medlemmen och gode mannen tydligare formulera det förhållningssätt som man vill ska genomsyra servicegarantens och assistenternas arbete. 
 

Juridisk rådgivning

Genom JAGs erfarna och kunniga  jurister har medlemmarna i Brukarkooperativet JAG tillgång till kostnadsfri juridisk rådgivning i alla frågor som rör den personliga assistansen.

JAG-stödjare

Som medlem i Brukarkooperativet JAG har du också tillgång till ett antal JAG-stödjare runt om i landet. De är själva servicegaranter eller legala företrädare för medlemmar i JAG och har lång erfarenhet av de problem och utmaningar som man kan ställas inför i assistansen. De har självklart tystnadsplikt och du kan vända dig till dem i alla frågor som rör assistansen.

Du hittar JAG-stödjarna här.

Din åsikt är viktig

Du som är medlem eller företrädare för en medlem i Brukarkooperativet JAG, servicegarant eller anställd som assistent – berätta vad du tycker fungerar bra i Brukarkooperativet JAG och vad vi behöver bli bättre på. Kontakta din medlemsrådgivare eller Kerstin Sellin, tel 08-789 30 17 eller e-post.

Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.