Kamratstöd och gemenskap

Liksom i övriga Independent Living-rörelsen är kamratstödet en viktig del i JAGs verksamhet. På JAGs utbildningar, medlemsträffar och resor kan medlemmarna och deras legala företrädare träffa andra i samma situation, ha roligt och utbyta erfarenheter.

Medlemsträffar runt om i landet

Medlemsträffarna ger tillfälle att umgås med andra medlemmar och företrädare och få aktuell information på assistansområdet. Rådgivare från JAGs servicegrupper finns på plats och möjlighet finns att boka individuell rådgivning.

Träffpunkter i JAG

Boden, Färgaregatan 10B i Boden. Kontakt: Harriet Halin, tel 070-590 10 35, e-post harriet.halin@jag.se

Mora, Fridhemsgatan 1 i Mora. Kontakt: Maria Danielsson tel 076-501 10 11, e-post maria.danielsson@jag.se

Karlstad, Norra kyrkogatan 4 i Karlstad. Kontakt: Rebecca Lindman Dahl, tel 070-794 60 18, e-post rebecca.lindmandahl@jag.se

Tibro, Mariestadsvägen 29 i Tibro. Kontakt: Anna Grosch, tel 073-584 03 94 eller Rigmor Jonsson, tel 070-576 81 70.

Sundsvall, Norra Järnvägsgatan 24 i Sundsvall. Kontakt: Ann-Christin Pettersson, tel 076-777 78 02, e-post ann-christin.pettersson@jag.se

Visby, Rådhusplan 5, lgh R201 i Visby. Kontakt: Maj-Britt Fallgren/Anette Ärlerud, tel 08-789 30 56, e-post anette.arlerud@jag.se

Medlemsfester

JAG anordnar regelbundet träffar och fester med olika teman exklusivt för Brukarkooperativet JAGs medlemmar i JAGs lokaler på Klara Södra Kyrkogata 1 i Stockholm. Medlemsträffarna ger möjlighet att träffa andra med liknande erfarenheter och umgås under lättsamma former.

Ordna egna medlemsträffar!

Medlemmar i Brukarkooperativet JAG kan ansöka om stöd från Stiftelsen JAG för att ordna medlemsfester på sin ort. Ansökan ska göras skriftligt i förväg per post eller mail till kooperativet@jag.se eller till servicegruppen. Servicegruppen ger besked om ansökan godkänns. Initiativet ska komma från medlem/företrädare. Samtliga medlemmar i länet ska bjudas in. Kansliet hjälper till att skicka ut inbjudan.

Bidrag kan utgå med max 200 kr per medlem och sammankomst och användas för lokal, förtäring samt rekvisita. Assistenters medverkan bekostas av assistansomkostnader. Medel kan utgå högst en gång per månad per län.

Originalkvitto för inköpta varor ska insändas per post i efterhand.

Medlemsträffarna kan ordnas i JAGs lokaler i Stockholm, på någon av träffpunkterna eller annan plats.

Som medlemssammankomst räknas inte studiecirklar. Ingen ersättning utgår för alkoholhaltiga drycker.

Prova på att resa med JAG

JAGs medlemsresor ger möjlighet att under trygga former njuta av äventyr, främmande länder och nya upplevelser i gemenskap med andra medlemmar i Brukarkooperativet JAG. På varje resa finns en reseledare från JAG med på plats som kan hjälpa till om det uppstår praktiska svårigheter eller andra problem som måste lösas. På JAGs resor har du också tillfälle att lära känna andra medlemmar i JAG och få nya vänner. 

 

Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.