Föreningen JAG i Almedalen

Personlig assistans är inget särintresse. När som helst kan vem som helst bli en av oss. Föreningen JAG tar plats i Almedalen för att försvara rätten till ett fritt liv med personlig assistans.

Vi får ofta höra att personlig assistans kostar för mycket.

De som vill spara på assistansen måste tro att de själva aldrig kommer att behöva oroa sig över att inte komma upp ur sängen på morgonen.

Men känslan av trygghet är falsk. Personlig assistans angår alla.

Vi är alla sårbara människor med mjukt kött, nerver och lösa ryggkotor som kan gå sönder i en olycka. Rätt som det är blir ett barn sjukt och behöver sina ­föräldrar mycket mer än man trodde var möjligt. En dag kanske en ­älskad livskamrat får en diagnos som ­vänder tillvaron upp och ned.

LSS-lagen är ett skyddsnät för hela svenska folket. Vi måste kunna lita på att det håller när det gäller.

Vi vet att livet är skört. Vi vet att personlig ­assistans gör livet möjligt att leva för fler. Därför kämpar vi envist för att rädda assistansen. För vår skull och för din och dina ­närmastes skull.

Vårt program i Almedalen

Vi filmar alla seminarier och kommer lägga ut dem i efterhand.

www.facebook.com/JAGforeningen

https://twitter.com/JAGforeningen

www.instagram.com/jagforeningen

#jagforeningen

#personligassistansangåralla

#assistansangåralla

#funkpol

Lägg till ny kommentar

Dela |
Fler nyheter

Fler nyheter

JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.