JAGs modell

Bara personer med funktionsnedsättningar och nedsatt autonomi kan bli fullvärdiga medlemmar i Föreningen JAG. Det är kärnan i JAG – rätten att få vara huvudperson i sitt liv och i sin förening, även när man har stora funktionsnedsättningar.

Personer som JAGs medlemmar levde för inte så länge sedan undangömda på institutioner. Men med personlig assistans kan alla leva ett liv i frihet. Barn kan växa upp med sin familj och vuxna kan själva välja var och med vem de vill bo.

JAGs assistansmodell med servicegaranti gör det möjligt för dig att vara självbestämmande i din assistans trots att du inte själv kan arbetsleda dina assistenter.

Ditt samarbete med servicegaranten bygger på förtroende och ömsesidig respekt. Servicegaranten garanterar servicen och säkerställer att assistansen ordnas på det sätt du önskar samtidigt som det är du, med stöd av ev legal företrädare, som har makten i assistansen.

 

 

 

 

 

Dela |
JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.
Brukarkooperativet JAG anordnar personlig assistans för drygt 400 personer runt om i Sverige och är arbetsgivare för mer än 3 500 personliga assistenter.