fbpx

Visa undersidor

Ansök om personlig assistans

Kontakta oss och be om råd!

När du ska ansöka om personlig assistans, kontakta någon av våra rådgivare, du hittar dem längre ner på sidan. Du kan också använda kontaktformuläret eller ringa på 08-789 30 00 så blir du kopplad till en rådgivare hos oss.  Längre ner på sidan hittar du mer information om hur det går till att göra ansökan om personlig assistans till Försäkringskassan.

Det hjälper oss att få veta:

  • Vilket behov av stöd har du eller ditt barn?
  • Vilka insatser har du eller ditt barn idag?
  • Har du en god man? I så fall är det bra om vi även får prata med hen.

Kontakta en av våra rådgivare så hjälper vi till att starta din assistans!

Vi kan assistans!

Solveig Tillander
Rådgivare
08-789 30 42

Carina Ingren
Rådgivare
08-789 30 30

Liselotte Jonsson
Rådgivare
08-789 30 47

JAG Personlig Assistans behandlar personuppgifter i enlighet med svensk lag. Du kan alltid kontakta oss genom att ringa på tel 08-789 30 00 eller mejla till oss. Säg att du har en fråga om personuppgifter så kopplas du vidare till rätt person. Läs mer längst ner på den här sidan om hur vi behandlar dina personuppgifter.


Så här går det till att ansöka om personlig assistans

För att få assistansersättning från Försäkringskassan måste du behöva assistans med grundläggande behov minst 20 timmar per vecka. Som grundläggande behov räknas att sköta sin personliga hygien, att klä på- och av sig, att äta, att kommunicera och annan hjälp som förutsätter ingående kunskap.

Skicka ansökan till både kommunen och Försäkringskassan. Ibland beviljar kommunen assistans i väntan på Försäkringskassans beslut. Vi hjälper gärna till med din ansökan om du vill det.

Ansökan ska göras skriftligen. Det finns särskilda blanketter på Försäkringskassans hemsida men du kan också skriva ett vanligt brev där du berättar om behoven. Till ansökan ska du bifoga läkarintyg samt ADL-intyg från arbetsterapeut på barn- eller vuxenhabiliteringen som styrker behovet av stöd hos dig eller ditt barn.

Om du får avslag på ansökan eller inte beviljas det antal timmar du eller ditt barn ansökt om går det att överklaga. Information om hur det går till står i beslutet. Vi kan även hjälpa till med att överklaga ett felaktigt beslut.

Ansök om personlig assistent - JAG personlig assistans