JAG start > JAG Personlig assistans > Events > Distanskurs om krisberedskap i assistansen 29/2

Distanskurs om krisberedskap i assistansen 29/2

Distanskurs om krisberedskap i assistansen 29/2

Hur löser man transport, matlagning, värme, vatten och sanitet i en kris? Och vad gör man som assistansanvändare med stora funktionsnedsättningar om inte el, kranar eller toalett fungerar?

Ända fram till 1980-talet var krisberedskap och prepping naturligt för många. Med ett förändrat omvärldsläge behöver vi återigen se över vår förmåga att fungera när det oväntade inträffar. Vi behöver handlingsplaner kring beredskap och uthållighet för att fungera också om nödvändiga läkemedel restnoteras, om strömmen går och maten tar slut i affären.

29/2 erbjuder vi en halvdagskurs på distans för alla i assistansen. Kursledare är Niklas Kämpargård, sjuksköterska och journalist som arbetat inom ambulanssjukvård och med internationella räddningsinsatser på en rad krigs- och katastrofområden runt om i världen. Niklas har också skrivit flera böcker om hur man hanterar kriser i det moderna samhället.

Utbildningen inleds med en övergripande föreläsning om krisberedskap och hur man kan öka sin egen förmåga att fungera i en krisande vardag. Därefter ger Niklas tips på krisberedskap för JAGs uppdragsgivare och hur man kan förbereda sig i assistansen. Utbildningen avslutas med frågestund.

Läs mer och anmäl här.

Kursavgift: Ingår i utbildningspaketet MAXI. Övriga betalar 1000 kr för hela assistansen. Uppdragsgivaren med eventuell legal företrädare kan med fördel delta. Utbildningen spelas in, så det är möjligt att ta del av den i efterhand.