Rebecca Raje

Rebecca Raje

Jag ger svar för livet

Rebecca Raje, föreningen JAG i projektet Vi vill bidra”Varför kan Rebecca inte gå?” Frågan kommer från en pojke i 4-årsåldern i den förskolegrupp som idag jobbar med lera tillsammans med Rebecca Raje och hennes assistent Matilda.
Vi befinner oss på Kubens förskola i Skönsmon och med hjälp av tecken som tolkas av assistenten berättar Rebecca att hennes muskler i benen är svaga.

Varje onsdagsförmiddag arbetar hon som resurs här. Vissa gånger planerar och förbereder hon egna aktiviteter med hjälp av sin assistent. En gång läste hon en saga som handlar om en kille som liksom hon själv använder rullstol. En annan gång ordnade hon blåsmålning med sugrör. Hon har också berättat en egen saga med hjälp av sin iPad.

Rebecca Raje, föreningen JAG i projektet Vi vill bidraPersonalen berättar att aktiviteterna är mycket uppskattade av barnen, men att Rebecka också gör stor nytta när hon svarar på barnens frågor om sig själv, hur det är att använda rullstol och ha en assistent. Hon ger barnen kunskap för livet.

På assistent Matildas fråga om Rebecca känner sig stolt, tecknar hon ja.

Namn: Rebecca Raje
Bor: Skönsmon i Sundsvall
Gör: Jobbar på Kubens förskola en halv dag i veckan genom ”Vi vill bidra”-projektet. Jag pysslar med barnen, läser sagor, svarar på frågor med hjälp av min assistent som tolkar. Övriga dagar går jag på daglig verksamhet där jag pysslar, målar och gåtränar.
Det bästa med att bidra: Det känns viktigt, jag känner mig stolt och brukar berätta att jag jobbar på förskola. Jag älskar barn och tycker om att leka.
Intressen: Jag går gärna på fritidsgården Fritid för alla, där brukar jag träffa kompisar, dricka Coca cola och äta toast. Jag gillar musik och är med i en sång- och dansgrupp som heter Happiness. Min storebror är musiker och min största idol. Jag simtränar, rider och ska snart vara med i min första hopptävling. Min dröm att arbeta med hundar eller att ha en helt egen hund.
Berättat med stöd av assistent Matilda.