Thomas Nilsson

Thomas Nilsson

Jag känner mig nöjd

Thomas Nilsson, föreningen JAG i projektet Vi vill bidra”Tack ska du ha Thomas”, säger butiksägaren Niklas när Thomas Nilsson lämnar över en påfylld varukorg med doppskor till käppar och kryckor.
En liten stund tidigare, när Thomas med aktivt stöd av sin assistent Cecilia precis lagt i den sista doppskon i korgen, sken han upp i ett stort leende, uppenbart nöjd över att vara färdig med sin arbetsuppgift.
Thomas har flera arbetsuppgifter i ”Vi vill bidra”. Förutom att hjälpa hjälpmedels- och friskvårdsbutiken Friskhuset och second hand-kedjan Myrorna att märka och sortera varor, testar Thomas tillgängligheten och framkomligheten i Sundsvall å turistbyråns vägnar.
Thomas besöker caféer, hotell och museum men testar också hur det är att åka buss eller ta sig fram med rullstol på gator och torg. Trottoarkanter är extra besvärliga.
Resultatet ska bli en folder som rullstolsburna turister i Sundsvall kan ha nytta av, men förhoppningen är också att den kanske kan påverka en och annan politiker att driva tillgänglighetsfrågan ännu mer aktivt i kommunen.

Thomas Nilsson, föreningen JAG i projektet Vi vill bidraNamn: Thomas Nilsson
Bor: Sundsbruk mellan Timrå och Sundsvall
Innan: Daglig verksamhet där vi fick måla, sjunga, se på film, spela bingo, pyssla, gåträna och fika.
Nu: Arbetar i ”Vi vill bidra”. Å turistbyråns vägnar testar jag tillgängligheten och framkomligheten i Sundsvall. Jag hjälper också till att sortera och märka varor åt second-hand-kedjan Myrorna samt åt hjälpmedels- och friskvårdsbutiken Friskhuset.
Det bästa med att bidra: När någon tackar mig för att jag gjort något känner jag mig nöjd.
Intressen: Musik, gärna dansbandsmusik av Vikingarna eller Lasse Stefans. Jag tycker om att äta god mat på restaurang och att resa. Jag gillar också att rida.
Berättat av Thomas gode man Ann-Christin samt assistent Cecilia.