Personlig assistent i Karlstad

Karlstad – mer än solsken! I Karlstad med omnejd finns flera assistansanvändare som har JAG Personlig assistans som sin assistansanordnare. Där finns också en träffpunkt – en mötesplats för assistansanvändare hos oss. På träffpunkten kan man också, via videolänk, vara med på våra utbildningar .

Victoria – personlig assistent i Karlstad

— Tidigare har jag arbetat på restaurang, som danslärare och även med teater, säger Victoria. Jag är undersköterska. För mig är det en glädje att få arbeta med människor. Det är omväxlande och jag utvecklas som person. Arbetet har lärt mig att låta saker få ta sin tid och att se saker på olika sätt. Det finns alltid en möjlighet, inget är omöjligt.  Har du en drivkraft att vilja hjälpa andra så kan det här arbetet passa dig. Du bestämmer över ditt liv, tänk att du får hjälpa den du assisterar att få bestämma över sitt!

Emma arbetar extra som personlig assistent i Karlstad under studierna

— Det är ett fritt jobb som ändå kräver att du kan ta ansvar, säger Emma. Du får komma nära en annan person och den personens liv. Den största utmaningen är kommunikationen. Den jag assisterar använder inte så många ord. Det gäller att lära sig vad ord, miner och kroppsspråk betyder. Det är också viktigt att bemöta alla människor lika oavsett om någon har en funktionsnedsättning eller inte. Det är jätteviktigt att vi alla som assisterar bemöter dem vi assisterar på ett bra sätt.

Jag vill söka jobb som personlig assistent
Jag är assistansanvändare och vill veta mer om JAG Personlig assistans.