fbpx

Personlig assistent i Sundsvall

Sundsvall – mitt i Sverige sägs det. I Sundsvallsområdet finns några av JAG Personlig assistans assistansanvändare. Det finns också en träffpunkt – en mötesplats för assistansanvändare hos oss och för de personliga assistenterna som på träffpunkten kan vara med på våra utbildningar via videolänk.

 Elin personlig assistent i Sundsvall

— Jag har tidigare arbetat på kontor, inom äldreomsorg och förskola men sen några år tillbaka arbetar jag som personlig assistent, säger Elin. Det är ett varierat arbete, ingen dag är den andra lik. Jag lär mig hela tiden nya saker kopplat till den jag assisterar men också om mig själv. Det är ett givande arbete!

— Assisterar man någon som inte har ett verbalt språk är det en utmaning att kunna läsa av sin uppdragsgivares signaler, säger Elin. Att vara observant och förstå. I mitt arbete är det också en konst att förstå när jag ska kliva fram eller när jag ska backa.  Jobbet tränar fingertoppskänslan i mötet med andra människor. Det jag också lärt mig är att stå upp för en annan människa och den personens behov. Jag tycker att det är ett fantastiskt jobb på alla sätt och vis!

Jag vill söka jobb som personlig assistent
Jag är assistansanvändare och vill veta mer om JAG Personlig assistans.