fbpx

Assistans för barn och unga

Visa undersidor

Assistans för barn och unga

Med personlig assistans kan barn och unga med stora funktionsnedsättningar växa upp i sin familj och få trygga och roliga upplevelser och erfarenheter. Barnets och familjens rätt till valfrihet, självbestämmande och integritet är mycket tydlig i LSS målsättning. Assistans till barn hjälper hela familjen.  Behöver du assistansrådgivning? Kontakta en av våra erfarna rådgivare för råd och stöd.

Alla barn är olika, men alla barn är barn

Assistans anpassat för barn, JAG personlig assistansAlla barn har ett stort behov av trygghet men också av lek och stimulans. Barn behöver ha roligt för att utvecklas. Föräldrar är också olika men nästan alla som har barn med assistansbehov delar vissa frågor, som ”hur får vi vardagen att fungera?”, ”kan man vara både förälder och assistent till sitt barn?” och ”vad får assistenten göra?”. Våra rådgivare är bra bollplank när ni vill ha stöd i att hitta fram till lösningar.
Ditt barns assistenter måste fungera ihop med hela familjen. Vi hjälper till med allt i anställningen av personliga assistenter. Från att utforma platsannonsen, utbilda och handleda assistenten till att avsluta anställningen om det skulle behövas.  

Det är du som uppfostrar ditt barn men det sker med hjälp av barnets assistenter. Ditt barn lär sig äta, leka och klä på sig – med assistans. Det är också du som avgör när och om den personliga assistenten ska hjälpa barnet att fatta beslut i olika situationer i vardagen. Assistans till barn hjälper hela familjen. 

På väg mot vuxenlivet

När ditt barn blir lite äldre kan assistansen vara ett verktyg för frigörelse på väg mot vuxenlivet. Det finns inga mallar som måste följas. En hjälp på vägen är våra inspirationsdagar med olika teman där unga vuxna och deras föräldrar delar med sig av sina erfarenheter, som till exempel att flytta hemifrån med personlig assistans och hur man kan organisera sin assistans när man har intellektuella funktionsnedsättningar.[/vc_column_text]

Assistans till barn

I vår realityserien #KäraAssistent  är det flera barn med som har sin assistans hos oss, här är det Isabelle och Tim som med sina assistenter och föräldrar visar och berättar hur assistansen fungerar för dem. Följ oss gärna på facebook för att få uppdateringar om personlig assistans (och de nya KäraAssistentfilmerna som kommer dyka upp där). Behöver du assistansrådgivning? Kontakta en av våra erfarna rådgivare för råd och stöd.


Assistansrådgivning – vi hjälper dig!

Både Carina, Cecilia och Solveig har lång erfarenhet av assistans. De har svar på alla frågor och funderingar som kan dyka upp.

Carina hjälper dig med din personliga assistans.
Mejla Carina Ingren
 eller ring på 076-545 30 30 för assistansrådgivning.

Cecilia Wiestal på JAG hjälper dig med din personlig assistans
Mejla Cecilia Wiestål
eller ring på 076-545 30 71 för assistansrådgivning.

Mejla Solveig Tillander eller ring på 076-545 30 42 för assistansrådgivning.

X