Föreställningen Du JAG Vi Tillsammans


”En fantastisk pjäs där medlemmar i Riksföreningen JAG illustrerar sin kamp för självbestämmande i sina egna liv. Varmt tack till alla inblandade för en fantastiskt stark, berörande och tankeväckande föreställning!” Pia Steensland, KD.
”Grattis, kooperativet JAG det gjorde ni bra. Mycket bra! Älskar fotstampen.” Kjell Stjernholm, Studieförbundet Vuxenskolan och tidigare Moomsteatern.
”Veckan avslutas med premiären av Riksföreningen JAG:s fantastiska teaterföreställning om historien bakom personlig assistans.” Branchorganisationen KFO personlig assistans.

På grund av Covid-19 är vårens föreställningar inställda. 

Se föreställningstrailer
Ladda ner program

1949. En mor och en far tvingas i förtvivlan lämna ifrån sig sitt barn till ett barnhem efter läkarens diagnos, ”sinnesslött”. 1985. Ett syskonpar får veta att de har en storebror som lämnades bort när han var liten. 2015. En man som lever ett självständigt liv får sin tillvaro raserad när assistansen plötsligt dras in. Parallella berättelser om myndighetsbeslut och institutionalisering, om rätten till personlig assistans och vad den betyder för att kunna leva ett liv som andra.

Med musik, dans och skådespeleri illustreras övergrepp och orättvisor men också hopp, livslust och kampen om ett självständigt liv i frihet. Vart är Sverige på väg? Tillbaka till institutionerna eller framåt mot delaktighet och självbestämmande för alla?

”Vi vill ha rätt till ett värdigt liv!” sjunger ensemblen.

Du JAG Vi Tillsammans är en nyskriven pjäs som medlemmar i Riksföreningen JAG har arbetat fram. Det är en unik föreställning där medlemmar i Riksföreningen JAG med stöd av personliga assistenter både agerar, dansar och sjunger på scen. Föreställningen illustrerar medlemmarnas kamp mot IQ-diskriminering, från 1970-talet till nutid.


Patriks skådespelarblogg

Om en föreställning
12 mars, 2020

Hej allihopa!

Att få delta i föreställningen ”Du JAG Vi Tillsammans” med mina JAG-kollegor känns stort och viktigt. Efter månader av repetitioner […]