JAG start > Riksföreningen JAG > Idag släpps låten Jag är som du!

Idag släpps låten Jag är som du!

Låten Jag är som du släpps idag på Spotify och Youtube. Den har spelats in till förmån för Riksföreningen JAG och vårt arbete mot IQ-diskriminering, det vill säga att människor med intellektuell funktionsnedsättning behandlas dåligt på grund av sin funktionsnedsättning.  

Klicka på bilden för att se musikvideon.

De som medverkar på låten under bandnamnet Artikel 19 är Peo Thyrén (Noice), Stephan Guiance (KSMB), Michael Alonzo (KSMB), Jan Johansen, Linnea Vikström Egg (Thundermother, Therion), Filippa Nässil (Thundermother), Pontus Norgren (Hammerfall), Chris Laney (Pretty Maids), Georg Härnsten Egg (Dynasty), Roland Liljeskär, Stefan Nilsson, Tim Sundberg och Allan Sundberg (KSMB, Stormen).

– För mig var det en självklarhet att ställa upp. Jag har uppträtt flera gånger vid manifestationer för rätten till personlig assistans, säger Jan Johansen. 

Bandnamnet Artikel 19 syftar förstås på FNs funktionsrättskonvention. I artikel 19 slås bland annat fast att vi som har funktionsnedsättningar ska kunna välja var vi vill bo och med vem eller vilka vi vill leva. Ingen ska inte vara tvungna att bo i särskilda bostäder.

Det stämmer väl med budskapet i låten att oavsett vem du är eller vilka funktionsnedsättningar du har, så har du samma värde som andra, samma rätt att ha drömmar och samma rätt att leva i frihet och vara huvudperson i ditt eget liv.  

–  För mig handlar det om människovärde och jag tvekade inte en sekund att ställa upp när jag fick frågan, säger Peo Thyrén. 

Låten har skrivits och producerats av Allan Sundberg som är pappa till JAG-medlemmen Tim Sundberg.
 
– Att jag lyckats få med alla dom här musikerna i det här projektet känns som en bekräftelse på att den här frågan berör. Nu gäller det att få resten av befolkningen att bli lika berörda och förändra världen på riktigt. Rätten till personlig assistans är livsviktig för min son Tim, men också rätten att få vara en del av samhället och inte bli diskriminerad på grund av sina funktionsnedsättningar, säger Allan. 

Chris Laney har mixat låten. Musikvideon är regisserad av Marcus von Boisman. Den spelades in tillsammans med medlemmar ur Riksföreningen JAG under en manifestation framför Stockholms central samt på Rockklubben Melodybox.   

Foto: Roger Johansson (12 Bar Photo)