JAG start > Riksföreningen JAG > Karnevalsparad genom Stockholm för livsglädje!

Karnevalsparad genom Stockholm för livsglädje!

Lördagen den 2 september anordnade Riksföreningen JAG en parad genom Stockholm för livsglädje och mot IQ-diskriminering.

Tillsammans visade ett hundratal deltagare att livet är värt att leva även för personer med stora funktionsnedsättningar. Karnevalsparaden var inte bara en rolig upplevelse utan samtidigt även en intressepolitisk manifestation för mänskliga rättigheter för personer med stora funktionsnedsättningar.

Paraden tågade från JAGs kansli på Klara Södra Kyrkogata fram till Raoul Wallenbergs torg vid Nybroplan. Där höll Magnus Andén, ordförande i Riksföreningen JAG, Anna Starbrink (L) och Samule Gonzales Westling (V) tal. Några JAG-medlemmar bjöd också på en gatuteater. Balkanbandet Superstar Orkestar bjöd på härlig brassmusik under paraden.

– Assistansersättningen måste höjas för att sen minst följa den allmänna löneutvecklingen, och är man i behov av assistans för att kunna leva sitt liv så måste ju ändå vara möjligt att ge assistenterna sjysta villkor, kompetensutveckling och ordentliga löner, och då duger det inte, att som regeringen gör, göra en uppräkning på 1,5 procent, sa Samuel Gonzalez Westling (V).

– En viktig fråga för mig är huvudmannaskapet, att vi borde se till att staten tar huvudansvar för detta, och att schablonbeloppet höjs, så att det blir rimligt och går att leva på, sa Anna Starbrink (L).

– Vi har tagit plats i samhället, markerat allas lika värde, på riktigt, bra kämpat allihopa! avslutade Magnus Andén sitt tal, med stöd av god man Cecilia Blanck.