JAG start > Riksföreningen JAG > Namninsamlingen överlämnad till ministern

Namninsamlingen överlämnad till ministern

Fem personer i ytterkläder framför en pampig entré. Två av personerna är rullstolsburna. En av personerna håller i en pappkartong.

Omkring 3 500 personer skrev på kampanjen Rimliga villkors namninsamling för en höjd assistansersättning. Nu har den överlämnats till den nya regeringen.

I snart ett decennium har assistansersättningen tillåtits halka efter löner och övriga kostnader. För att komma ifatt måste schablonbeloppet höjas från dagens 319,70 kr per assistanstimme, till minst 350 kr per timme.

Igår överlämnades alla underskrifter och kommentarer till socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall. Detta efter att en skara aktivister från Riksföreningen JAG tillsammans med Henrik Petrén från Fremia stått utanför socialdepartementet med plakat och namninsamling både tisdag och onsdag innan Waltersson Grönvall till slut gick med på att komma ut och träffa oss på torsdagen.

Bakom kampanjen ”Rimliga villkor” står Kommunal, Fremia, Autism- och Aspergerförbundet, Ifa, FUB, Funktionsrätt Sverige, JAG, STIL, Neuro, DHR, RBU och Svenska Downföreningen.