JAG start > Riksföreningen JAG > Utan dig kan jag inte smaka på snön – Nu som pod!

Utan dig kan jag inte smaka på snön – Nu som pod!

Nu kan du lyssna på den sedan länge utgångna novellsamlingen ”Utan dig kan jag inte smaka på snön” på Spotify eller i Apple podcaster.

”Utan dig kan jag inte smaka på snön” är 25 berättelser om personlig assistans. De gavs ut som bok första gången 2005 som avslutning på kampanjen ”Jag gillar mitt jobb” för att låta svenskarna bekanta sig med det då relativt nya yrket personlig assistent.  

Boken är ett resultat av en novelltävling om yrket personlig assistent som hölls i samband med kampanjen, som drevs av Riksföreningen JAG och Ifa med stöd av Allmänna arvsfonden.  

Det kom in 240 bidrag från hela landet där 25 noveller valdes ut av en jury bestående av Barbara Voors, författare, Kristoffer Leandoer, författare och förläggare, Gerd Andén, Anita Ek och Folke Regen från Riksföreningen JAG samt Vilhelm Ekensteen och Lars Hagström från IfA. 

Varför publicerar ni novellerna igen, 18 år efter första utgivningen?

– Trots att det gått så lång tid får vi fortfarande förfrågningar om att beställa boken, som är slut sedan länge. Så istället för att trycka om boken ger vi ut ljudspåren som en podd. Vi tror att det finns många som vill och behöver veta mer om personlig assistans och se andra perspektiv än de som råder nu. Podden blir som en påminnelse om hur assistansen var tänkt, från början. Och så finns det såklart en massa unga människor idag, som inte ens var födda då när det begav sig, som vi vill nå, säger Allan Sundberg som arbetar på JAGs kommunikationsavdelning och är företrädare för sin son Tim som har assistans i JAG.
– Syftet 2005 var att berätta att yrket personlig assistent fanns. Vi är delvis i samma läge idag, även om yrket numera är vanligt behöver fler upptäcka den stora variationen och allt det positiva.


Lyssna via Apple podcaster

Lyssna via Spotify