JAG start > Riksföreningen JAG > Vi Vill Bidra inför mångfaldscertifikat

Vi Vill Bidra inför mångfaldscertifikat

Nytt certifikat instiftas för arbetsplatser som väljer att arbeta med “Vi vill bidra”. Först ut att bli certifierade är Naturum Värmland som samarbetat med verksamheten sedan 2016.

Vi tog fram den här certifieringen då vi vill få fler att förstå behovet av inkludering av personer med flera stora funktionsnedsättningar, säger verksamhetsledare Anna Karlsson.

Certifieringen finns i tre nivåer Guld, Silver, Brons  och är en bekräftelse på att företaget eller organisationen arbetar strategiskt och målinriktat i syfte att erbjuda en respektfull arbetsplats med god arbetsmiljö där alla är välkomna.  

Först ut att bli certifierade är besökscentret Naturum Värmland, som samarbetat med Vi Vill Bidra sedan 2016.

– Sedan dess har dörrarna alltid varit öppna för att deltagare från Vi Vill Bidra ska få komma och vara en naturlig del i arbetet med att byta deras veckovisa tipspromenader”, säger Rebecca Lindman Dahl, som är handledare inom Vi Vill Bidra.

Mångfaldscertifikatet överlämnades personligen av Robin Sandberg, som varje torsdag åker till Naturum för att utföra sitt arbete med hjälp av personlig assistans. På plats var även P4 Värmland, vars reportage du kan lyssna på här: Robin har en funktionsvariation – och ett meningsfullt jobb – P4 Värmland | Sveriges Radio

Bildtext: Robin Sandberg tillsammans med Marie Johansson, naturvägledare på Naturum Värmland.