JAG start > JAG Personlig assistans > Alla kan kommunicera

Alla kan kommunicera

Magnus

Jag kommunicerar med hjälp av mina fingrar och mina ögon, vilket kräver att jag har assistenter som känner mig väl, för att de ska kunna hjälpa mig uttrycka min vilja, mina tankar och mina idéer. 

Jag heter Magnus Andén, och jag är ordförande i Riksföreningen JAG. I det jobbet ingår att vara en representant för Riksföreningen JAG, bland annat i politiska sammanhang, till exempel politikermöten, studiebesök från utlandet, och deltagande i JAGs aktiviteter i Almedalen. 

Jag jobbar även med kulturella uttryck, som konst, musik och teater. I alla de sammanhangen behöver jag möjligheten att kommunicera och ta plats på samma villkor som alla andra

 

Jag jobbar även med kulturella uttryck, som konst, musik och teater. I alla de sammanhangen behöver jag möjligheten att kommunicera och ta plats på samma villkor som alla andra.

– Magnus Andén

Patrik

Jag heter Patrik Haase och jag är en pratglad man i mina bästa år. 

Jag kommunicerar med rösten och med ord, och ibland får jag stöd av mina assistenter. 

Det är viktigt att folk förstår mig för att jag ska kunna få som jag vill och för att de ska kunna förstå hur jag känner och tycker. 

Susanna

Hej, mitt namn är Susanna Carlsson. Jag kommunicerar med hjälp av mina armar, händer och fingrar. Jag kommunicerar också med mimiken i ansiktet och ögonen. Även när jag blundar lyssnar jag och är med i samtalet.

Mina assistenter tolkar och sätter ord på vad jag tycker och känner. En vanlig vecka jobbar jag och är med i olika projekt. På fritiden tycker jag om att åka häst- och vagn, resa, spela och lyssna på musik och vara ute i naturen.  

Mina assistenter tolkar och sätter ord på vad jag tycker och känner.

– Susanna Carlsson

Blogginlägg av Magnus Andén, Patrik Haase, och Susanna Carlsson, deltagare på JAG-Center.