Blogg

Tid för att kunna leva som andra

”den ljusnande framtid är vår”

Höj ersättningen och ge assistansen rimliga villkor!

Nu har åldersgränsen för personlig assistans höjts

Vad innebär regleringsbrevet till Försäkringskassan?

Gott nytt LSS år!

Personlig assistans för andningshjälp

När vi föds börjar våra liv med en inandning och när vi dör avslutas det med en utandning. I den gamla yogiska filosofin sägs det att varje människa har ett förutbestämt antal andetag att förvalta under sin livstid. Det är en omskrivning för att vi kan påverka vår hälsa och […]The post Personlig assistans för andningshjälp appeared first on JAG Personlig assistans.

Rimligt och skäligt, säger de

”Det är inte rimligt och skäligt att duscha två gånger om dagen” ”Det är inte rimligt och skäligt att gå på toaletten fem gånger om dagen” ”Det är inte rimligt och skäligt att träna varje dag” ”Du får precis som vem som helst prioritera bland dina behov” På detta sätt […]The post Rimligt och skäligt, säger de appeared first on JAG Personlig assistans.

Försäkringskassan exponerar assistansanvändare för osäker praxis trots lagändring

  För ett par år sedan skrev föräldern Kalle Larsson en uppmärksammad debattartikel i Expressen. Han frågade sig vad som är ”syftet med en myndighet som inte läser lag, inte kan förvaltningslagen eller regeringsformen? Som inte följer eller tolkar domar från domstolar som driver upp kostnadsutvecklingen, men som är snabba […]The post Försäkringskassan exponerar assistansanvändare för osäker praxis trots lagändring appeared first on JAG Personlig assistans.

I en alternativ verklighet…

I en alternativ verklighet, på en annan plats, kanske en annan planet, lever människor i ett samhälle inte så olikt vårt. Människorna i den här alternativa verkligheten har börjat märka, eller åtminstone har de börjat misstänka, att vissa personer som tar emot studiebidrag inte alls använder bidraget till att köpa […]The post I en alternativ verklighet… appeared first on JAG Personlig assistans.