JAG start > JAG Personlig assistans > Intervju med vår nya rekryteringschef Linn Wiessner

Intervju med vår nya rekryteringschef Linn Wiessner

Vad har du jobbat med tidigare och vad tar du med dig in i det här jobbet?

Oj, jag har jobbat med så många olika saker! I min förra tjänst var jag Search Manager på ett headhunting-företag som var inriktade på chefsrekrytering. Kort sagt: De senaste knappa fem åren har jag jobbat som chef i ett mindre konsultbolag som jobbar med chefsrekrytering i alla möjliga branscher.  

Ska jag välja ut en sak jag verkligen tar med mig från de åren är det vikten av att försöka lösa svåra utmaningar på ett enkelt sätt och påminnelsen om att rekrytering är svårt! Oavsett vilken roll i vilken bransch det gäller. De viktigaste nycklarna jag hittat är:

  • Hur viktigt det är att verkligen fundera igenom vad det är du söker! Det går sällan att hitta en kandidat som checkar av precis allt på din önskelista, enhörningar är verkligen ovanliga och de som ger sig ut i jakten efter att hitta en kan få leta länge. Istället är det en god idé att prioritera sina önskemål. Vad är ”must-have” vad är ”nice-to-have”? 
  • När listan över vad du söker är klart är det dags att tänka ut var du ska leta. Tänk utan för boxen!  
  • Och såklart den viktigaste lärdomen: Att aldrig ge upp! Ju längre tid en rekrytering tar ju mer ork slukar den, det är lätt att känna hopplösheten krypa på, men tyvärr är det ännu svårare att hitta rätt då. Mitt bästa tips när jag kör fast är alltid att hitta någon som kan utmana mig att tänka och kan peppa mig att inte ge upp. Lite som i en scen från filmen ”Big Hero Six”

Innan det var jag nio år i Svenska kyrkan, Skarpnäcks Församling. Jag började som pedagog med ansvar för ungdomsarbetet med stora läger, lovkolloverksamhet och enskilda samtal och slutade som verksamhetschef. De åren har verkligen lärt mig allt jag kan om hur det är att arbeta i en ideell organisation, vikten av att engagera ideella krafter och förkärleken till årsmöten.   

Vill man veta ännu längre tillbaka får man gärna fråga så berättar jag allt om åren på skivbolag, på biograf, som spärrvakt eller varumärkeskonsult, eller något av de andra sakerna jag ägnat mig åt.

Berätta lite om dig själv och vad var det som gjorde att du valde att söka dig hit. 

Jag hade glädjen att få stötta JAG med rekryteringar till kansliet under 2022 och fick då upp ögonen för JAG som organisation. Jag hade under en tid känt en längtan efter att få komma tillbaka till en tjänst där jag får möjlighet att göra en skillnad på riktigt i människors liv. Så när jag såg annonsen om att JAG sökte rekryteringschef så tvekade jag inte, utan hörde av mig direkt. Det som gjorde att jag sökte var att jag så gärna ville få bli en del av JAG-andan! 

Ska jag berätta något om mig så är jag en 45-åring som bor i Bagis tillsammans med mina stora barn (17 år och 20 år). Jag har inte arbetat direkt med personlig assistans tidigare och lär mig därför otroligt mycket nu. Däremot har jag både jobbat och levt nära autism på ett sätt som gett mig en grundläggande förståelse för vad det betyder att stå upp för personer som behöver stöd med att göra sin röst hörd i ett samhälle där deras röst lätt försvinner i mängden.

Linn Wiessner, rekryteringschef hos JAG

Hur känns det efter den första tiden?

Spännande, omtumlande och fullt av möjligheter! Har fått ett otroligt varmt välkomnande från alla jag mött, inte minst från rekryteringsteamet. Känns verkligen tryggt att få vara deal av en organisation som innehåller så mycket kompetens och energi. Det är på många sätt precis så levande som jag hade hoppats när jag sökte tjänsten. Sen finns det många spännande saker kvar att utveckla vilket bara gör tjänsten ännu roligare, så förhoppningsvis kommer ni både se och höra mer från oss på rekrytering under hösten.  

Vad gillar du att göra utanför jobbet?

När jag inte är på jobbet brukar tiden gå åt till att umgås med familj och vänner. Allt från att titta på någon ny serie med min dotter till att ta en gofika i stan med vänner. Och baka- älskar att baka! Däremot tar jag mycket hellre en promenad på en solvarm asfalt än att gå runt i skogen, jag gillar att strosa runt i storstadsbruset. Men även om jag är en relationsdriven person som älskar att umgås tar jag också tillvara på de tillfällen som bjuder på ensamtid och reflektion. Jag är en sådan person som lätt går upp helt i mitt arbete och som älskar att jobba! Därför har jag lärt mig att ta vara på vilostunderna när dom bjuds, så jag kan gärna bara ligga i soffan och titta i taket och låta tankarna vandra iväg.

  

  

Intervju med rekryteringschef Linn Wiessner

Vill du boka en individuell rådgivning om personlig assistans kan du göra det här.