JAG start > JAG Personlig assistans > Med stöd av assistans kan jag ta mig fram

Med stöd av assistans kan jag ta mig fram

Igår gick jag en lång promenad tillsammans med mina kollegor Ann Nilsson och Monica Tornevik. Vi lyssnade när Ann berättade om de olika platserna på Skeppsholmen och när hon spelade musik som passade till platserna där vi var. Vi såg popkonst och då lyssnade vi på Beatles. Jag kände för att dansa när vi såg de fina skulpturerna i parken ”Paradiset” vid Moderna museet. Vi tittade på skridskopavliljongen som tillhörde kungen Oscar II på 1800-talet. Det var mer som ett slott. Vi lyssnade på klassisk musik från den tiden. Vi såg även den vackra skutan af chapman och lyssnade på Evert Taubes ”Så länge skutan kan gå”.  

Jag tycker mycket om att vara i stan. Speciellt roligt är det när jag är ute med mina kompisar. Det finns så mycket att upptäcka i Stockholm. Med stöd av assistans kan jag ta mig fram nästan överallt. Där jag inte kommer fram visar jag att jag vill komma fram och då får de fixa det så att jag nästa gång kommer fram.  

Sedan gick jag tillbaka till jobbet och arbetade med musik med Jan Wätterbäck. Vi spelade trummor och piano. Jag vill göra en konsert så alla får lyssna till min musik.  

Jag tycker att även om livet ibland kan vara svårt så är det viktigt att hitta saker att glädjas åt.  Det är så skönt att vara ute nu när det är sommar och upptäcka allt fint som finns i Stockholm.

Blogginlägg av Clara Nilsson som arbetar på JAG-Center

Vill du boka en individuell rådgivning om personlig assistans kan du göra det här.