JAG start > JAG Personlig assistans > Ny assistent hos JAG

Personlig assistent hos JAG

Har du jobbat som personlig assistent förut vet du att det är ett kvalificerat och ibland utmanande yrke. Din uppgift är ju att assistera med allt det som personen skulle ha gjort själv utan sin funktionsnedsättning – på det sätt som hen önskar men kanske inte kan säga eller visa på ett tydligt sätt.

Som assistent i JAG kommer du arbeta i många olika miljöer och ställas inför nya situationer som kräver flexibilitet och lösningsfokus. Du kommer lära dig mycket och få erfarenheter som du har nytta av resten av ditt liv

”När jag kommer till jobbet blir jag glad.”
“Man får vara lite av varje: kock, bästa vän, och elektriker.”
Första tiden

Arbetsledaren planerar din introduktion. Den första tiden går du bredvid en erfaren assistent.

Anställningsvillkor

Vi har kollektivavtal. Är du anhörig har du samma anställningsvillkor som andra assistenter.

Det finns tre olika anställningsformer

Schemaanställning, då du får ett schema utifrån ditt arbetsmått

Vikariat, som schemaanställning, fast du är vikarie för någon annan

Till sist kommer timanställning, som endast gäller om du arbetar mindre än 17 timmar i veckan

Arbetstid

Heltid är i genomsnitt 40 timmar per vecka under sex månader. Du arbetar på helgdagar som infaller när du är schemalagd. Några av våra uppdragsgivare har jour på natten. Det är Försäkringskassan som avgör om ersättning ges för jour eller vaken natt. En jourtimme ersätts med 25 procent av ordinarie lön.

Lön utbetalas den 25:e

Lön utbetalas den 25:e, månaden efter den månad du arbetat. Börjar du jobba i september får du första lönen den 25 oktober. Registrera ditt bankkonto på swedbank.se/kontoregister.

Semesterersättning

För tim- och schemaanställda ingår semesterersättning i timlönen och utbetalas vid varje löneutbetalning. Du kan välja att spara semesterersättning för senare utbetalning (”nettospar”).

Ett tryggt jobb

Du anställs som personlig assistent till en av våra assistansanvändare. Avslutas uppdraget upphör din anställning. Skulle det hända gör vi allt vi kan för att hjälpa dig hitta en ny anställning.

Försäkringar

Du får försäkring genom KPA Pension & Försäkring. Alla anställda omfattas av en tjänstereseförsäkring i Folksam. Går något sönder när du jobbar som assistent har vi en försäkring som ger uppdragsgivaren ersättning för självrisken.

Hjälp & stöd

Du kan vända dig till arbets ledaren med olika frågor eller funderingar. Vardagar kl 8:30–17:00 når du våra rådgivare och löneavdelningen på telefon, chatt eller mejl. Vid en akut nödsituation kväll, natt eller helg kan du ringa vår nödtelefon på 08-789 30 89.

Utbildning

Vi är kända för våra kompetenshöjande fortbildningskurser för våra anställda. De ger bland annat kunskap om LSS mål och olika funktionsnedsättningar.

Förmåner

Du kan använda 250 kr till friskvård varje månad. Det kan till exempel vara träning på gym, bad, eller massage, sjukvård, rehabilitering, skönhetsbehandling. Utöver friskvårdsbidrag får du även förmåner i form av bland annat rabatt på gym-medlemskap och utvalda hotellkedjor, samt Synoptik och Arlanda Express.

OB-ersättning 2024

Årets OB-ersättning 

Vardagar kl 19–22: 24,05 kr
Vardagar kl 22–06: 48,49 kr
Fredag & dag före helgdag kl. 19–24: 59,84 kr
Lördag, söndag & helgdag kl. 00–24: 59,84 kr
Måndag & dag efter helgdag kl. 00–07: 59,84 k

OB-ersättning vid jour

Jour-OB vardag: 12,12 kr
Jour-OB helg & storhelg: 16,32 kr

Speciella helgdagar

Vardag närmast före trettondag jul, första maj, Kristi himmelsfärdsdag, nationaldagen och Alla helgons dag kl 18–24: 59,84 kr

Från kl. 18 dag före långfredag till kl. 07 dagen efter annandag påsk: 119,85 kr

Från kl. 18 dag före pingstafton, midsommarafton, julafton eller nyårsafton till kl. 07.00 på vardag utom lördag närmast efter helgdagsaftonen: 119,85 kr

Kolla in!

Följ vår YouTube-serie Kära assistent för att se hur en vanlig dag som personlig assistent kan se ut. 

Har du några frågor?

Ring 08-789 30 00 och fråga efter någon av oss medlemsrekrytare eller skicka ett mejl till kontakt@jag.se