fbpx

Visa undersidor

Om oss

Vårt mål är att alla ska kunna leva i gemenskap med sin familj och som andra i samhället, med bästa möjliga personligt anpassade assistans.

Vår värdegrund

  • Alla människor är lika mycket värda
  • Alla kan vara självbestämmande
  • Kommunicera kan alla
  • Alla har rätt att vara huvudperson i sitt eget liv

Hållbarhet och samhällsansvar

Hållbarhetsarbetet en självklar och långsiktig del i vår verksamhet och ett sätt att ta socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. FNs konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar är en självklar grund för vårt arbete.

Vår organisation

Vi är arbetsgivare för närmare 4 000 personliga assistenter. På huvudkontoret i centrala Stockholm möts du av engagerade och kompetenta medarbetare.  Vi är ca 50 anställda med vitt skilda arbetsuppgifter, som rådgivare inom juridik och HR, löneadministratörer, ekonomer, pedagoger, kommunikatörer och IT-specialister, alla med en drivkraft att förändra världen. Vi har dessutom förstärkning i form av 15 deltagare på vår dagliga verksamhet och deras handledare och personliga assistenter.

Även om organisationen är indelad i olika avdelningar är det en platt organisation med korta beslutsvägar där alla pratar med alla.

Vi har organiserat personlig assistans med självbestämmande för personer med intellektuell funktionsnedsättning sedan 1992 och är Sveriges största privata assistansanordnare som drivs utan vinstsyfte.

Styrelsen består av legala företrädare för kooperativets medlemmar.

Vi har kontors- och utbildningslokaler på Klara Södra kyrkogata 1, nära Centralstationen i Stockholm. Förutom att vi finns i Stockholm så har vi träffpunkter i Boden, Kalmar, Karlstad, Mora, Stockholm, Sundsvall, Tibro, Uddevalla och Visby. Lokalerna används till träffar för assistansanvändare och utbildning för assistenter och arbetsledare.

Assistansverksamhet finns även i Finland och Norge

I Finland och Norge  finns helägda dotterbolagen JAG Assistans och JAG Assistanse.