Riksföreningen JAG i Almedalen 2024

Välkommen att besöka Riksföreningen JAG i vårt tält på Carmérgatan, plats 315, vid entrén till Almedalsbiblioteket.

Här kan du lyssna på seminarier där JAG-medlemmar tar pulsen på några av Sveriges riksdagspolitiker om personlig assistans och mänskliga rättigheter.

I tältet kan du också träffa JAG-medlemmar, ställa frågor och lära dig mer om varför personlig assistans är en livsviktig insats för personer med omfattande funktionsnedsättning. 

Vi ses!

Program i tältet 25 – 28 juni

Tisdag 25 juni

11:45 – 12:10 Riksföreningen JAG invigningstal. Magnus Andén, ordförande Riksföreningen JAG, tillsammans med Cecilia Blanck, verksamhetsansvarig Riksföreningen JAG.

13:00 – 13:25 Hur kan ideella aktörer och affärslivet samverka för inkludering i arbetslivet? Carina Hagström Bergh, VD, Styrelseakademien Stockholm, Josefine Abrahamsson, Deltagare, Vi vill bidra, Maria Lindskog Klasén, Projektledare, Vi vill bidra i Parternskap, Rebecca Lindman Dahl, Handledare, Vi vill bidra.

14:00 – 14:30 JAG är som du, gatuteater av och med JAG-medlemmar på Donners plats.

16:30 – 16:55 Varför hotas assistansen och friheten för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Ulrika Westerlund (MP) gästar seminariet som modereras av en JAG-medlem med stöd av personlig assistans.

 

Onsdag 26 juni

11:45 – 12:10 Varför hotas assistansen och friheten för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Karin Sundin (S) gästar seminariet som modereras av en JAG-medlem med stöd av personlig assistans.

13:00 – 13:25 Varför hotas assistansen och friheten för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Mona Olin (SD) gästar seminariet som modereras av en JAG-medlem med stöd av personlig assistans.

14:00 – 14:30 JAG är som du, gatuteater av och med JAG-medlemmar på Donners plats.

15:00 – 15:25 Varför vill regeringen begränsa möjligheten för föräldrar att assistera sina barn? Johan Klinthammar, RBU, gästar seminariet som modereras av en JAG-medlem med stöd av personlig assistans.

16:00 – 16:25 Varför hotas assistansen och friheten för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Malin Danielsson (L) gästar seminariet som modereras av en JAG-medlem med stöd av personlig assistans.

Torsdag 27 juni

11:45 – 12:10 Hur kan ideella aktörer och affärslivet samverka för inkludering i arbetslivet? Elisabeth Kalkhäll, Ansvarig Gotland, Styrelseakademien Stockholm, Linus Ullbrand, Deltagare, Vi vill bidra, Maria Lindskog Klasén, Projektledare, Vi vill bidra i Parternskap,
Rebecca Lindman Dahl, Handledare, Vi vill bidra

14:00 – 14:30 JAG är som du, gatuteater av och med JAG-medlemmar på Donners plats.

15:00 – 15:25 Varför hotas assistansen och friheten för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Malin Höglund (M) gästar seminariet som modereras av en JAG-medlem med stöd av personlig assistans.

16:00 – 16:25 Varför hotas assistansen och friheten för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Christofer Bergenblock (C) gästar seminariet som modereras av en JAG-medlem med stöd av personlig assistans.

Fredag 28 juni

10:00 – 10:25 Varför hotas assistansen och friheten för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Christian Carlsson (KD) gästar seminariet som modereras av en JAG-medlem med stöd av personlig assistans.

14:00 – 14:30 JAG är som du, gatuteater av och med JAG-medlemmar på Donners plats.

Sök på ”Riksföreningen JAG” eller ”Vi vill bidra” på Almedalsveckans officiella programwebb för mer detaljerad information om programpunkterna i vårt tält.

JAG är som du – en föreställning om kampen för ett liv i frihet

Även i år kommer JAG-medlemmar, med stöd av personlig assistans, spela föreställningen som skildrar kampen för personer med intellektuell funktionsnedsättning att få leva ett liv som en fullvärdig medborgare i samhället. Föreställningen bjuder på en historisk tillbakablick till 1950-talet, ett nedslag i nutiden och en vision om ett liv i frihet i framtiden.

Föreställningen spelas varje dag kl 14 på Donners plats 25 – 28 juni.

 

 

Våra viktigaste frågor

Så här såg det ut när Riksföreningen JAG deltog i Almedalsveckan 2023.

När vi inte intervjuade politiker i tältet eller spelade gatuteater passade vi  på att inta Donners plats för att berätta om våra viktigaste frågor.