JAG start > Riksföreningen JAG > Forshaga kommun vill inte finansiera Vi vill bidras verksamhet

Forshaga kommun vill inte finansiera Vi vill bidras verksamhet

Forshaga kommun säger nej till att finansiera Vi vill bidras verksamhet i Forshaga. Detta trots att kommunen uppger att de uppskattar det arbete som görs. Genom en namninsamling hoppas Vi vill bidra kunna övertyga kommunen om vinsten med att alla kan bidra i samhället.

Vi vill bidra är en verksamhet och modell för meningsfull sysselsättning för personer som har personlig assistans. Vi vill bidras deltagare bidrar med hjälp av personlig assistans i det vanliga arbetslivet.  VVB var tidigare ett projekt finansierat av Arvsfonden och drivs nu i vidare av Riksföreningen JAG och Brukarkooperativet JAG.

– Det handlar om en mycket litet antal personer i kommunen. Vi vill bidra konkurrerar inte med kommunens dagliga verksamhet utan är ett komplement för personerna med allra störst funktionsnedsättning som ofta har svårt att hitta sin plats i det ordinarie utbudet. Idag bekostas Vi vill bidras verksamhet i Forshaga av Riksföreningen JAG. Men det är inte hållbart i längden, säger Anna Karlsson, verksamhetsledare.

Vi vill bidra startade i Forshaga 2016 där Josefine Abrahamsson har Jossans caféEn uppskattad verksamhet där Josefine och flera personer med stora funktionsnedsättningar är engagerade genom att baka, fixa mackor och servera.

Idag har Vi vill bidra flera deltagare i Forshaga, bland andra Andrea Jarl som även hon har sin sysselsättning på ett café i Forshaga samt Alexander Griffer som har musikstunder för barn i en förskola.

Jossans är en viktig plats för att skapa integration och inkludering av nya invånare. Förra året fick Josefine Abrahamsson Forshaga kommuns pris som årets värdeskapare med sitt fina café. Genom ett samarbete mellan kommunen, kyrkan och Bilda, bjuder man in kvotflyktingar till Mötesplats Jossans café.

Vi vill bidra stöttar kommunens befintliga verksamhet, ökar valfriheten och inkluderingen i samhället till en avsevärt mindre summa än vanlig daglig verksamhet. Det handlar om jämlikhet, mänskliga rättigheter och inkludering för alla medborgare!

Vi vill bidra har startat en namninsamling som ska överlämnas till Forshaga kommun. På bara ett dygn har över hundra personer skrivit på namninsamlingen. En av dem är Snjezana Marjanovic.

– Det är en viktig verksamhet! Någonting nytt som kommunen verkligen bör inse vikten av. Personerna som deltar i Vi vill bidra har trots sin funktionsnedsättning hittat en meningsfull sysselsättning, utan att använda kommunens resurser, varken lokalmässigt eller personalmässigt. Josefin älskar att baka och ha kontakt med kunder. Ska hon inte få fortsätta göra ett jobb hon tycker om, bara för att hon saknar förmågan att utföra uppgifter på egen hand? Genom att låta Josefine driva sin lilla café kommer Forshaga kommun att göra många av oss glada, skriver Snjezana Marjanovic.

Länk till namninsamlingen.

Inlägget Forshaga kommun vill inte finansiera Vi vill bidras verksamhet dök först upp på Riksföreningen JAG.