JAG start > Riksföreningen JAG > LSS-utredningens förslag om statligt huvudmannaskap – ett hot mot assistansen.

LSS-utredningens förslag om statligt huvudmannaskap – ett hot mot assistansen.

LSS-utredningen har skickats på remiss. Utredningen, som presenterades för regeringen i januari 2019, innehåller många förslag som om de skulle bli verklighet, kraftigt kommer försämra levnadsvillkoren för många av oss assistansanvändare.

Den personliga assistansen är återigen hotad. Det är livsviktigt för JAGs medlemmar att remissinstanserna, politiker, beslutsfattare och alla som står upp för våra rättigheter är tydliga med det. Assistansen för oss måste finnas kvar och stärkas!

Här finner du Riksföreningen JAGs ställningstaganden.

n

Riksföreningen JAGs debattartikel i Göteborgs Posten 27 september 2020.

”LSS-utredningen riktar dråpslag mot oss med störst behov”

När LSS-utredningen nyligen gick ut på remiss tvingades vi omigen konstatera att de största förlorarna är vi assistansanvändare. Den riktar flera dråpslag mot oss med de största behoven, och borde ha skickats till pappersinsamlingen istället för till remissinstanserna, skriver Magnus Andén, ordförande i Riksföreningen JAG. Länk till artikeln i GP.

n

Cecilia Blanck förklarar varför LSS-utredningens förslag om ett statligt huvudmannaskap för personlig assistans inte löser problemen med urspårad behovsprövning och urholkade rättigheter.

Inlägget LSS-utredningens förslag om statligt huvudmannaskap – ett hot mot assistansen. dök först upp på Riksföreningen JAG.