JAG start > Riksföreningen JAG > Mattias Ferm

Mattias Ferm

Jag sköter ärenden

Mattias Ferm, föreningen JAG i projektet Vi vill bidra”Kommer snart, är och hämtar leksaker på Myrorna. Mattias och Anki”. Lappen ligger på bordet i JAGs träfflokal i Sundsvall.

Några kilometer därifrån väntar Mattias Ferm otåligt medan ansvarig chef på Myrornas lager letar efter kartongerna med leksaker som han är här för att hämta tillsammans med sin handledare ”Anki”, eller Ann-Christin som hon egentligen heter.

Chefen på lagret får leta lite innan hon hittar lådorna men till slut finner hon dem och Mattias tar emot en stor kartong. Hans assistent Ida står nära intill, redo att hjälpa Mattias och tolka hans tecken åt omgivningen.
nVintertid är Mattias ansvarig för att hämta och lämna leksaker på Myrorna i Sundsvall. Han hjälper också till med andra bilburna ärenden för föreningen JAG. Sommartid jobbar han på Himlabadet där han sopar, rensar ogräs, fyller på papper på toaletten i herrarnas omklädningsrum och plockar skräp. Då avslutas arbetsdagen dessutom alltid med ett skönt dopp i poolen.

Mattias Ferm, föreningen JAG i projektet Vi vill bidraNamn: Mattias Ferm
nBor: Granloholm utanför Sundsvall
nInnan: Daglig verksamhet fyra dagar i veckan. Har varit på
nbibliotek och sorterat böcker i ”Vi vill bidra”.
nNu: Deltagare i ”Vi vill bidra” genom att en dag i veckan hämta och lämna leksaker på second hand-kedjan Myrornas lager i Sundsvall, samt utföra diverse bilburna ärenden tillsammans med handledare och assistent. På sommarhalvåret håller jag rent och snyggt på Himlabadet. Övriga dagar deltar jag i daglig verksamhet.
nDet bästa med att bidra: Att jag har en funktion i samhället, att det jag är till nytta för andra. Att jag får vidga mina vyer och träffa nya människor. Får vara en i gänget, känner mig uppskattad och blir sedd. Jag tycker att det är roligt att jobba.
nIntressen: Det mesta på hjul med motor. I övrigt gillar jag att bada, bygga duplo, kolla Youtube och promenera. Drömmer om att ha en egen bil.
nBerättat av mamma Karin Nordberg Ferm.

Inlägget Mattias Ferm dök först upp på Riksföreningen JAG.