JAG start > Riksföreningen JAG > Mirna Marjanovic

Mirna Marjanovic

Jag kan bidra – tack vare assistansen

Mirna Marjanovic, föreningen JAG i projektet Vi vill bidraMirna Marjanovic tar upp den sista lappen ur korgen och knäpper fast den i ramen på trädet. Med hjälp av sin assistent Ramona får hon den
npå plats. Nöjd med sin bedrift gör hon high five med Ramona.

Därefter vänder hon på klacken och går med raska steg tillbaka till naturområdets centrumbyggnad där Naturums personal tackar för hjälpen och tar emot korgen. Hennes assistent är hela tiden strax intill.

Sedan ett par veckor tillbaka har Mirna tagit över denna arbetsuppgift från en kollega i projektet ”Vi vill bidra”. Varje fredag kommer hon hit till Mariebergsskogen i Karlstad med sin personliga assistent för att sätta upp frågorna i veckans tipspromenad, och i helgen kommer barnfamiljer och andra intresserade att upptäcka att Mirna denna vecka satt upp frågor som handlar om fåglar.

Deltagare: Mirna Marjanovic
nBor: Karlstad
nInnan: Deltog i daglig verksamhet. Då aktiviteterna inte motsvarade mina behov resulterade detta i mycket stress vilket gjorde att jag till slut slutade sova och vägrade åka dit. Jag har också bland annat matat ankor och hästar på en 4h-gård i projektet ”Vi vill bidra”.
nNu: Hjälper Naturum i Karlstad att sätta upp en tipspromenad i Mariebergsskogen varje vecka. Bakar och brer smörgåsar åt Café JAG och Jossans Café.
nDet bästa med att bidra: ”Vi vill bidra” ger mig möjlighet att utföra en meningsfull syssla. Jag behöver veta vad som ska hända och vad som förväntas av mig. Då blir jag 100{0c268eb502c5eecad9a9eda098ac97ba9ab92d04b8cb0671e178fa1c2d191886} trygg vilket gör att jag behåller tillräcklig mängd energi för att klara resten av dagen. Detta är endast möjligt tack vare assistenter som känner mig mycket ingående. För att tillgodose mina behov behöver både miljön och uppgiften vara anpassad och min assistent stötta mig aktivt i varje moment.
nIntressen: Musik och att besöka olika platser. Jag tycker om
natt vara här och nu.
nBerättat av mamma Snjezana.

Inlägget Mirna Marjanovic dök först upp på Riksföreningen JAG.