JAG start > Riksföreningen JAG > Philip Blockstrand

Philip Blockstrand

Jag vill ha mycket att göra

Philip Blockstrand, föreningen JAG i projektet Vi vill bidraDet är torsdag förmiddag och klockan är elva. Philip Blockstrand, 26, idag assisterad av pappa Thomas, befinner sig på secondhand-kedjan Myrornas lager i Stockholmsförorten Sätra. Här pågår ett febrilt sorteringsarbete. Philip och handledaren Mats Lindberg ska strax hämta det som är dagens arbetsuppgift, Philip ska bara heja på några av de som arbetar här först. Tillsammans söker sedan Philip och Mats upp Myrornas kontaktperson för att fråga var dagens kartonger finns att hämta.

Kartongerna innehåller stora legobitar, även kallade duplo, och när de är lastade åker de till ”Vi vill bidras” lokal på Kungsholmen. Här börjar arbetet med att sortera och lägga legot i påsar, cirka 500 gram i varje.
nPhilip gillar när det går undan. Thomas håller upp påsarna medan Philip stoppar ned handen i kartongen, fångar upp några bitar och lägger dem i påsen. När påsen börjar bli halvfull lägger Thomas den på vågen. Den väger 500 gram och får en prislapp på 80 kr.

Philip Blockstrand, föreningen JAG i projektet Vi vill bidraNär sorteringen är färdig kommer de att ta ettans buss och lämna påsarna i tre olika Myrorna-butiker runt om i stan. Men det blir förmodligen en annan dag.

Deltagare: Philip Blockstrand
nBor: Huddinge utanför Stockholm.
nInnan: Gick ett extra år i gymnasiet. Började därefter på daglig verksamhet. I början var det bra men när personalen byttes ut blev det mest fika och bullar. Jag blev fort uttråkad och sysslolös.
nNu: Deltagare i ”Vi vill bidra” där jag med stöd av personlig assistans hämtar, sorterar och levererar leksaker åt second-handkedjan Myrorna i Stockholm.
nPhilip Blockstrand, föreningen JAG i projektet Vi vill bidraDet bästa med att bidra: Det är kul och jag får träffa jobbarkompisar.
nIntressen: Musik och att gå på konsert. I somras gick jag på Gröna Lund och lyssnade på Hoffmaestro (Vilket ös!), Miss Li, Markoolio och Alice Cooper. Gillar åka buss och tunnelbana. Jag gillar när det händer mycket.
nBerättat med stöd av pappa Thomas.

Inlägget Philip Blockstrand dök först upp på Riksföreningen JAG.