JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > Eftertraktad YH-utbildning inom personlig assistans startar igen under våren

Eftertraktad YH-utbildning inom personlig assistans startar igen under våren

– Det har inte funnits några liknande utbildningar inom den här branschen. Det finns ett stort behov av kompetensutveckling, och efterfrågan har varit enorm, säger Beth Bisaillon, som är utbildningsledare.

Utbildningen är ett resultat av ett samarbete mellan en rad olika assistansanordnare. Inför kursstarten i höstas sökte inte mindre än 200 personer till de 30 platser som erbjöds. Kravet för sökande är minst ett års yrkeserfarenhet som personlig assistent.

Det gäller även för vårens utbildningsomgång, som drar igång i slutet på april. Sista ansökningsdag är den 4 februari. Utbildningen bedrivs på distans, är på halvfart och pågår fram till oktober, med sommaruppehåll.

Rebecca Lindman Dahl, som är utbildningskoordinator och kursledare, hoppas att utbildningen ska höja statusen för anställda inom personlig assistans.
– Att arbetsleda en arbetsgrupp kräver ganska mycket kunskap. Den här utbildningen erbjuder inte bara kunskap om ledarskap och rekrytering; den ger även inblick i lagar och förordningar som är bra att ha koll på i arbetsledarrollen.