JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > Elisabeth Ohlson Wallin i världsunik utställning på Kulturhuset 26-27 juni

Elisabeth Ohlson Wallin i världsunik utställning på Kulturhuset 26-27 juni

Se bilder från utställningen. (http://www.jag.se/innehall/pressbilder-till-kulturfestivalen-2013)
För första gången kommer personer med de allra största funktionsnedsättningarna, varav en gäller den intellektuella förmågan, att dela med sig av kultur under en kulturfestival öppen för alla där utställningen ”Funkistrådar då och nu” är en av många delar.

 – Vi har länge trott oss veta vem som skapar kultur, och vem som konsumerar den. Nu vänder vi på perspektivet och jag kan lova att den här festivalen kommer att få många människor att höja på ögonbrynen, säger Cecilia Blanck, verksamhetschef på Föreningen JAG.

 –- Mitt engagemang för människor som inte får sina rättigheter i samhället går som en röd tråd genom mitt arbete. De bilder jag visar här i porträttserien ”Vi som aldrig fick våra porträtt målade” är ju en hint om hur människor med funktionsnedsättningar osynliggjorts genom århundraden. Det är verkligen dags för en ändring, säger fotograf Elisabeth Ohlson Wallin.

Utställningen heter:  Funkistrådar då och nu!
Plats Foajen, plan 3. Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin i samarbete med Funkisbyrån, Civil right defenders och fredsmuseum, historiska bilder ur Nordiska museets samlingar. Inuti 1+2 och enskilda konstnärer visar samtida konst.

Fler tips under Kulturfestivalen:
Onsdag 26/6 kl 16 STORA GALAFÖRESTÄLLNINGEN 
Plats: Hörsalen plan 3 Fri dans, teater, musik och politiskt ställningstagande.
Konstpaus 17-17.30. Medverkande: Stora Blå, Mosaikteatern, Teater Surra,
JAG-center, Danskompaniet SPINN, All in da House.

Torsdag 27/6 17–18 kulturmanifestation – ta plats!
Plats: Ute på Sergelstorg. Flashmob upp till övre torgplan

Läs om festivalen på Kulturhusets sida: http://kulturhuset.stockholm.se/-/Kalender/2013/Uthyrningar/KULTUR-FOR-ALLA-STOCKHOLM/ (http://kulturhuset.stockholm.se/-/Kalender/2013/Uthyrningar/KULTUR-FOR-ALLA-STOCKHOLM/)

Här hittar du hela festivalprogrammet: http://www.jag.se/kalender/kulturfestival-pa-kulturhuset (http://www.jag.se/kalender/kulturfestival-pa-kulturhuset)
Utställningen är en del av Kulturfestivalen genomförs av Kultur för alla som drivs av Föreningen JAG. Föreningen JAG är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar varav en avser den intellektuella förmågan. Festivalen är ett samarbete med Kulturhuset och Stockholms stad. Övriga deltagare och samarbetspartner är bland andra Ateljè Inuti 1 + 2, Civil right defenders, Danskompaniet SPINN, Fredens hus, Funkisbyrån, Mosaikteatern, Sensus Medis-5, Teater De Vill, Teater Surra, olika dagliga verksamheter samt enskilda kulturutövare.