JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > ​#iam – nu berättar vi om våra liv igen

​#iam – nu berättar vi om våra liv igen

#iam är en nystartad rörelse om rätten att leva sitt liv, att ta plats i samhället och att vara en fullvärdig medborgare för oss som har personlig assistans. Nu vill vi berätta om våra liv. Hur livet är när vi har den personliga assistans vi har rätt till – och hur livet blir när vi förlorar det som vi tidigare haft rätt till.

Manifestation i Föreningen JAGs tält (B02) på Järveckan i Stockholm torsdag–söndag. Vi läser våra berättelser följande tider:

Torsdag 16.45–17 och 17.45–18
Fredag 17.45 
Lördag 16.45 och 17.45 
Söndag 16.45 och 17.45 

Berättelserna finns även på hemsidan iamstories.se (http://www.iamstories.se/). Den fylls på med texter allteftersom.

Första gången vi läste våra berättelser var på Centralstationen i Stockholm i maj.

Föreningarna JAG och STIL har startat #iam

Föreningen JAG är Sveriges intresseorganisation för assistansanvändare med intellektuell funktionsnedsättning. Vi har hjälpt politikerna att fatta kloka beslut sedan 1992. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse. jagforeningen.se (http://www.jagforeningen.se/)

Föreningen STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet. Genom personlig assistans har vi själva makt i våra liv. STIL är ett assistanskooperativ som inte tar ut vinst. STIL bildades 1984. stil.se (http://www.stil.se/)

Kontaktpersoner

Föreningen JAG: Cecilia Blanck, tel 070-662 35 40, e-post cecilia.blanck@jag.se (cecilia.blanck@jag.se)

STIL: Jessica Smaaland, tel 08-506 221 52, e-post jessica.smaaland@stil.se