JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > Institution eller assistans? Riksdagspolitiker samtalar om liv i frihet.

Institution eller assistans? Riksdagspolitiker samtalar om liv i frihet.

Ett viktigt samtal mellan riksdagsledamöter från Skåne län med närvarande personer som har en funktionsnedsättning och moderator Cecilia Blanck, verksamhetsansvarig på JAG.

Plats: REHAB KULTUR, Spånehusvägen 83 i Malmö. Kl. 15.00-17.00 för riksdagspolitiker och press.

Riksdagspolitiker på plats:
Peter Ollén (M), Rose-Marie Carlsson (S), Patricia Olsson Escalante (V), Mona Olin (SD) och Torsten Elofsson (KD).

Innan valet, gjordes detta event med politikerdebatt runt om i Sverige. Vi fortsätter nu samtalet, om framtiden för personer med intellektuell funktionsnedsättning, personlig assistans, ny behovsbedömning, schablonbeloppet och IQ-diskriminering.

Det blir intressant att ta reda på hur riksdagspolitikerna tänker, fortsättningsvis efter valet, i detta ämne som handlar om mänskliga rättigheter och rätten till ett värdigt liv. 

P4 Norrbotten, P4 Västernorrland, P4 Väst, P4 Stockholm och P4 Öst har sänt från vårt tidigare turnerande event, med politikerdebatt, runt Sverige. Bohusläningen, Corren, Kalmar Länstidning, Gotlands tidningar, Dagens Kalmar, 8 Sidor och Barometern har skrivit artiklar.

Bakgrund:
För personer med funktionsnedsättning är det en ständig närvarande rädsla, att institutionernas tid kommer tillbaka och att assistansen dras in. Ur detta föddes ett evenemang som illustrerar medlemmarnas kamp mot IQ-diskriminering, rätten till sitt eget liv och personlig assistans.