JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > När andra varslar anställer landets största idéburna assistansanordnare

När andra varslar anställer landets största idéburna assistansanordnare

[Kenny Brandt med personlig assistent Bjrn Burman]JAG Personlig assistans är ett assistanskooperativ som drivs utan vinstintresse och ordnar assistans i hela landet.

– Vi har ett stort behov av både vikarier, timanställda och schemaanställda nu, säger Fredrik Wilbrand, rekryteringsspecialist på JAG Personlig assistans. Vi annonserar och rekryterar löpande även i vanliga fall men just nu har vi förstås ett ökat tryck på grund av sjukdom och vab.

Yrket personlig assistent är ett högst kvalificerat serviceyrke som kräver att en kan ta ansvar, vara lyhörd och kunna ta initiativ samtidigt som en behöver vara socialt kompetent och ha fingertoppskänsla. JAG Personlig assistans erbjuder kvalificerad utbildning till både arbetsledare och assistenter och det är alltid en gedigen introduktion för de nyanställda.

– När vi nu rekryterar fler personliga assistenter hoppas vi på samma gång kunna hjälpa personer ur andra servicesektorer som riskerar att bli av, eller har blivit av med sina jobb, fortsätter Fredrik Wilbrand. Vi är väldigt glada om vi kan bidra till att en person får en ny anställning och samtidigt bidrar till att säkra våra uppdragsgivares assistans.