JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > Politikerdebatt i Trosa

Politikerdebatt i Trosa

Debatten kommer handla om personlig assistans och rätten att leva ett liv i frihet med full delaktighet i samhället, på lika villkor som alla andra medborgare. Och politikerna kommer ges möjlighet att lägga fram sin syn och sina prioriteringar.

I samband med debatten kommer filmen ”Du JAG Vi Tillsammans” visas. Filmen bygger på en historisk tillbakablick från 1940-talet då människor med funktionsnedsättningar tvingades leva på institution, följt av en tidsresa genom årtionden av kamp till vår moderna tid med målet leva ett liv i frihet med personlig assistans. Den enda insatsen som idag lever upp till FNs konvention om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

– För många JAG-medlemmar är detta en ständigt närvarande rädsla, att institutionernas tid kommer tillbaka och att assistansen dras in, därför är denna debatt så viktig inför det kommande riksdagsvalet, säger Cecilia Blanck, verksamhetsansvarig, Riksföreningen JAG, som också kommer leda debatten.

Under kvällen finns också Vi Vill Bidra på plats. En samverkansmodell mellan kommun, arbetsgivare och deltagare med personlig assistans, för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet.

Plats: Skärborgarnas hus, Smäckbrogatan 25, Trosa
Dag: måndag 22 augusti 2022
Tid: 17.00-19.00
Vi bjuder på förfriskningar.
OBS! Evenemanget är kostnadsfritt men du behöver boka din plats via denna länk. (https://sv-se.invajo.com/event/f%c3%b6reningenjag/dujagvitillsammans.2?utm_campaign=event_invitation&utm_source=email&utm_medium=email)