JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > Se JAGs film om kampen för mänskliga rättigheter och personlig assistans

Se JAGs film om kampen för mänskliga rättigheter och personlig assistans

Under två intensiva månader under 2012 spelades filmen om Föreningen JAGs första 20 år in. I filmen följer du JAG-medlemmarna Magnus Andén, Lotta Väisänen och Tim Sundberg som valt att medverka i filmen för att berätta om sitt liv med personlig assistans. Nu finns filmen att se på www.jag.se (http://www.jag.se).

– Filmen är viktig och behövs för att visa att alla människor är lika mycket värda och har rätt att vara huvudperson i sitt eget liv. Personer som JAGs medlemmar levde för inte så länge sedan undangömda på institutioner. Men med personlig assistans kan alla leva ett liv i frihet. Barn kan växa upp med sin familj och vuxna kan själva välja var och med vem de vill bo. Det är rättigheter som tyvärr fortfarande är långt ifrån självklara. JAGs medlemmar vet det, och har en ständig beredskap att motivera och försvara sin rätt att leva som andra. Ofta måste de upp på barrikaderna, säger Cecilia Blanck verksamhetschef på JAG.

Filmen inleds med medlemmarnas protester mot förslaget att gode män inte skulle få jobba som personliga assistenter och vi får bland annat se bilder från demonstrationen i Stockholm.

Filmen är gjord av Föreningen JAG i samarbete med filmaren Marcus von Boisman.

Filmen har svensk text. En syntolkad version är under bearbetning.

Se filmen här. (http://www.jag.se/innehall/filmer)