JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > Vi vill bidra i Partnerskap, seminarium i Almedalen idag ”Hur kan ideella aktörer och affärslivet samverka för inkludering i arbetslivet?”

Vi vill bidra i Partnerskap, seminarium i Almedalen idag ”Hur kan ideella aktörer och affärslivet samverka för inkludering i arbetslivet?”

Kraven på företagens hållbarhetsredovisning ökar samtidigt som vissa människor aldrig blir delaktiga i arbetslivet.

· Vad är vinsten för företag i att driva inkludering- och hållbarhetsfrågor?
· Hur kan samverkan mellan ideell sektor och företag se ut?
· Hur kan vi, genom samverkan, medverka till samhällsnytta och företagsnytta?

Hör Josefine Abrahamsson, berätta om sin väg för att få möjlighet bidra i arbetslivet. Du får också höra vilka erfarenheter och visioner kring mångfaldsarbete som finns i näringslivet.

Dag: Tisdag 25 juni, 2024

Tid: Kl 13.00 – 13.25

Plats: JAG-tältet, H315, Cramérgatan

Länk till programpunkt: 13:00 till 13:25 Hur kan ideella aktörer och affärslivet samverka för inkludering i arbetslivet? (almedalsveckan.info) (https://almedalsveckan.info/program/69760)

KORTFAKTA: Allmänna arvsfonden har beviljat stöd till Vi vill bidra i Partnerskap, ett treårigt projekt som har tagit fram nya former för delaktighet i arbetslivet för personer med omfattande funktionsnedsättningar. Verksamheten är en del av JAG som är en ideell riksförening för personer med flera omfattande funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAG arbetar för att medlemmarna ska kunna leva sina liv fullt ut, på sina egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse.