JAG start > Riksföreningen JAG > Pressmeddelanden > Vrid inte tillbaka klockan för oss assistansanvändare!

Vrid inte tillbaka klockan för oss assistansanvändare!

I samband med presskonferensen, som startar 16.45, kommer därför många assistansanvändare att samlas på Mynttorget i Stockholm för en manifestation.

– För oss är det viktigt att politiker och allmänhet nu ser att personlig assistans (http://jag.se/) är en livsviktig service för de medborgare som har de största funktionsnedsättningarna. Valfriheten för den enskilde är själva grunden i detta – att man ska kunna leva sitt liv med familj och vänner och inte tvingas bli patient och vårdtagare, säger Magnus Andén genom sin legala företrädare Cecilia Blanck.

– I media har olika slags fusk med assistansersättning beskrivits det senaste året. Trots att det handlar om några få som missbrukat systemet har det drabbat Sveriges assistansanvändare mycket hårt. Kanske kommer det nu att användas som förevändning för åtgärder som minskar valfriheten och integriteten för alla assistansanvändare. Vi är livrädda att utredningen ska lägga förslag som vrider klockan tillbaka för de personer som är helt beroende av en personlig assistans för att överleva.
Kontakt: Magnus Andén, ordförande i Föreningen JAG (http://jag.se/), genom god man Cecilia Blanck, tel 070-662 35 40.