Funkisbyrån

Funkisbyrån är en modellagentur, men också en proteströrelse och en väckarklocka.

Funkisbyrån hjälper organisationer, produktionsbolag, journalister och reklambyråer att komma i kontakt med personer med funktionsnedsättning som kan tänka sig att vara med vid fotograferingar, catwalks, intervjuer, teve och film.

Syftet med Funkisbyrån är att människor med funktionsnedsättningar ska bli synliga i nyhetsbevakning, media och reklam. Vi är en del av samhällets mångfald och det borde avspeglas i all media och reklam, inte bara när det handlar specifikt om funktionshinder som t ex att man inte blivit beviljad personlig assistans eller att färdtjänsten krånglar.

Du som behöver modeller till din reklamkampanj eller vill bli bättre på att visa på mångfald i din kommunikation är välkommen att höra av dig till oss på tel 08-789 30 00 eller e-post funkisbyran(a)jag.se Det kostar inget att anlita Funkisbyrån, däremot ska förstås arvode utgå till modellerna vid den typ av uppdrag där det är aktuellt.

Du som har funktionsnedsättningar kan gå med i Funkisbyrån. Genom att gå med tar du ställning för ett samhälle där alla får vara med och synas. Om du går med i Funkisbyrån kan det hända att vi kontaktar dig när vi får in förfrågningar. Det kan vara för en intervju, en fotografering eller tex en filminspelning. Vi kan inte garantera några uppdrag och du har alltid rätt att tacka nej till ett uppdrag.

Om du är med i Funkisbyrån och vill avregistrera dig – maila till info(a)jag.se så tar vi bort dig.

Funkisbyrån har funnits sedan 2007 och är en del i Föreningen JAGs arbete för ett mer jämlikt samhälle. Funkisbyrån startades med stöd av Allmänna arvsfonden.

Våra värderingar »       

Bli medlem i Föreningen JAG »