fbpx

Frågor och svar om jobbet som personlig assistent

Visa undersidor

Frågor och svar om jobbet personlig assistent

Frågor och svar om jobbet personlig assistent. Vill du söka något av våra lediga jobb?  Lediga tjänster hittar du här.

Vad gör en personlig assistent?

Som personlig assistent assisterar du en person med omfattande funktionsnedsättningar att göra det hon eller han skulle gjort utan sin funktionsnedsättning. Det handlar om både vardagssysslor och nöjen. Det beror på hur den du ska assistera lever och vilka intressen personen har, men till stor del är det uppgifter som de flesta människor gör. Ofta ingår hjälp med att äta, att klä sig och tvätta sig. Många behöver också assistans med att kommunicera och tolka omgivningen. Du arbetar med en person.

Vilken utbildning eller vilka förkunskaper krävs för jobbet personlig assistent?

Det beror på vem du ska arbeta hos. Olika assistansanvändare vill ha assistenter med olika kompetens och erfarenheter. Anställningen handlar alltid om ett ömsesidigt val mellan assistansanvändare och assistent, men egenskaper som lyhördhet och flexibilitet brukar vara efterfrågade.

Var arbetar jag som personlig assistent?

Du arbetar med assistansanvändaren där han eller hon är. Det kan vara t ex personens hem, i skolan eller på en daglig verksamhet. Du kan också arbeta vid fritidsaktiviteter och resor.

Vad tjänar en personlig assistent?

Lönen ligger på ungefär samma nivå som inom motsvarande service- och omsorgsyrken.

Vad ska jag tänka på när jag söker jobb som personlig assistent?

Fundera över varför du vill jobba som personlig assistent och varför just du skulle passa som det. Tycker du om att arbeta med människor? Är du en person som inte alltid behöver vara i centrum utan kan låta någon annan ta plats? Då kan du vara rätt person för ett meningsfullt och utvecklande jobb!

Jobba i JAG Personlig assistans

Vi har lediga jobb i de flesta delar av landet.

Frågor och svar om personlig assistans
X