fbpx

Personlig assistent

Visa undersidor

Personlig assistent

Som personlig assistent hos oss arbetar du med att assistera en person med omfattande funktionsnedsättningar. Som personlig assistent underlättar du så att personen kan leva sitt liv så som han eller hon själv vill. Det kan alltså handla om allt ifrån vardagssysslor till nöjen, exempelvis att äta och klä på och av sig. Det kan också vara att hjälpa till i vardagen med att städa, diska och handla mat. Som personlig assistent är du en mångsysslare. Att du är lyhörd, flexibel, har initiativförmåga, social kompetens och framförallt tycker att det är stimulerande att jobba med människor är viktigt.

Målet med personlig assistans är att varje enskild assistansanvändare ska ha möjlighet att styra över sitt eget liv och kunna leva som man vill.   

Vi är landets största privata assistansanordnare som drivs utan vinstsyfte.  Vi är arbetsgivare för runt 4 000 personliga assistenter från norr till söder.

Vilka egenskaper ska du som assistent helst ha?

Vi söker alltid människor som har ett öppet sinne, en stor portion lyhördhet och som är ödmjuk inför andra personers livssituation.  Våra anställdas uppgift är att stötta en annan människa i att leva livet fullt ut, på egna villkor, med bästa möjliga personliga assistans. Det kan vara  bra om du talar flera språk, även om svenska är ett grundkrav. Som din arbetsgivare ger vi dig rätt förutsättningar så att du kan göra ett bra arbete och trivas hos oss.

Utbildningar för personliga assistenter

Vi vet att utbildning och kunskapsutveckling är viktigt när man jobbar som personlig assistent, därför erbjuder vi löpande olika typer av utbildningar och handledningar.

Vilka anställningsvillkor har jag som personlig assistent?

Anställningsvillkoren regleras genom kollektivavtalet mellan KFO och Kommunal. Vi erbjuder friskvårdsbidrag. I vårt digitala tidsredovisningssystem ser du ditt schema samt godkänner och BankID-signerar din tidsrapport.

Din personliga arbetsledare finns alltid nära till hands

Alla assistentjobb är olika. Det beror på vem du är anställd för att assistera. Hur han eller hennes livssituation, behov och intressen ser ut just nu. Det är därför det kallas just personlig assistans.

De flesta assistansanvändare hos oss har en intellektuell funktionsnedsättning och kommunicerar med tecken, kroppsspråk, olika ljud eller ansiktsuttryck.

Hur ska du då veta vad du ska göra?
Jo, i alla assistanser finns en personlig arbetsledare som berättar för dig vad du ska göra och hur du ska tolka signaler och reaktioner. Arbetsledaren ser till att assistansen blir på det sätt som assistansanvändaren önskar och hjälper dig att komma in i jobbet. Arbetsledaren finns alltid nära till hands. Det ger dig en trygghet i jobbet.

Introduktion i arbetet som personlig assistent

Som ny personlig assistent kommer du till en början att arbeta tillsammans med en erfaren assistent. Då lär du känna personen du ska assistera och får veta det du behöver för att kunna göra ett bra jobb. Det kan ta flera veckor innan du arbetar helt självständigt.

Att vara personlig assistent är ett kvalificerat och ansvarsfullt arbete. Det kräver personlig mognad och förmåga att sätta sig in i en annan människas situation. Det är också ett arbete som ger väldigt mycket tillbaka.

Hos oss är alla personliga assistenter anställda för att ge assistans till en viss person.

Realityserie om personlig assistans

Kära assistent - realityserie om personlig assistans

Här kan du följa Amina, Henrik och Isak som tillsammans med sina assistenter delar med sig av sina liv.
Se serien här »


Lediga jobb

Här hittar du våra lediga jobb som assistent och arbetsledare i hela landet.  


Följ oss på Facebook

JAG personlig assistent på FacebookDu kan även följa Assistentjobb i JAG på Facebook där det löpande läggs upp platsannonser.