Min historia

Annas resa från gruppboende till personlig assistans

– Det går ju inte att jämföra egentligen, nu lever hon sitt eget liv. Hon levde ju på andras villkor på gruppbostaden.

I min ateljé flödar kreativiteten

Sedan Erika bytte från kommunal assistans till JAG har bland annat möjligheten att ägna sig åt kreativa projekt ökat. – Jag mår bättre, känner mig lugnare och är inte så stressad längre.

Joel i fokus hela tiden

Just nu bor Joel med sin pappa. Planering pågår för att Joel ska flytta till egen lägenhet. Joel har assistans dygnet runt och flytten innebär större ansvar för Joels assistenter.

Jag gör det jag vill, när jag vill

Sedan Signe fick personlig assistans har hon blivit mer självständig. Så ofta hon kan åker hon in till stan för att fika, bowla eller gå på bio. Men allra helst går hon på disco.

Det enda vi ångrar är att vi inte valde assistans tidigare

Sofie Eriksson bor i ett eget litet hus utanför Stockholm sedan 2013. Hon har dubbelassistans dygnet runt.

Elin – personlig assistent i Sundsvall

 Jobbet tränar fingertoppskänslan i mötet med andra människor. Det jag också lärt mig är att stå upp för en annan människa och den personens behov.

Victoria – personlig assistent i Karlstad

Har du en drivkraft att vilja hjälpa andra så kan det här arbetet passa dig. Du bestämmer över ditt liv, tänk att du får hjälpa den du assisterar att få bestämma över sitt!

Björn – personlig assistent i Skåne

Jag gillar att vara assistent för det är mycket problemlösning. När man är ute och reser och så och då måste det lösas. Paddla kanot? Det går bra. Alla sådana grejer, ingenting är omöjligt.

Utbildning och respekt går hand i hand

Sina bor i egen lägenhet sedan 2010. Att Sinas personliga assistenter deltar i JAGs utbildningar har alltid varit en självklarhet.