JAG start > JAG Personlig assistans

Stärkt assistans

Lagändringen som trädde i kraft 1 januari 2023 innebär ett återställande av assistansrätten för stora grupper som har blivit av med den under de senaste åren. Är du – eller ditt barn – en av dem som berörs? Läs mer om lagändringen här.

Byta assistansanordnare till oss eller ansöka om assistans?

Kontakta oss så berättar vi hur det går till. 
Solveig Tillander 076-545 30 42
Carina Ingren 076-545 30 30 
Cecilia Wiestål 076-545 30 71
Hansine Hjellum 076-545 30 72

Så här går det till när du byter till oss som assistansanordnare.

Söker du jobb?

Du hittar alla våra lediga jobb här. Vill du göra en öppen ansökan gör du det här. Har du rätt kvalifikationer matchar vi dig med ett passande jobb som personlig assistent. 

JAG Personlig assistans

Därför ska du välja personlig assistans hos oss

När du väljer oss får du:

Självbestämmande

Du bestämmer i ditt liv. Vi vet att alla människor kan kommunicera sin vilja och sina behov. Även när du har mycket stora funktionsnedsättningar. Det finns alltid något sinne att använda och något sätt att kommunicera på. Ibland är signalerna svåra att uppfatta och då krävs det stor lyhördhet från omgivningen för att förstå.

Många som har sin assistans hos oss har på grund av sina funktionsnedsättningar stöd att kommunicera med andra. Ofta även med att fatta beslut och göra val i livet. Som vuxen med assistans och i behov av en god man innebär självbestämmande att ha en god man som känner dig väl och förstår din kommunikation. Den gode mannen behöver inte bara kunna tolka i en situation utan även kunna sätta det som uttrycks i ett sammanhang. Att kunna göra riktiga bedömningar med kunskapen om din personlighet, dina förmågor, erfarenheter och framtidsplaner. För att ha så stora kunskaper om dig behöver den gode mannen tillbringa tid med dig i vardagen.

En anordnare som drivs utan vinssyfte

Vi är Sveriges största privata assistansanordnare som drivs utan vinstsyfte. I vårt assistanskooperativ finns plats för alla. Välkommen du också.

Stöd med rekrytering och allt annat du behöver

Hos oss har du tillgång till alla våra specialister inom HR, lön, assistansekonomi och rekrytering. Du kan ha möjlighet att planera in att låta dina personliga assistenter gå på våra kompetenshöjande fortbildningskurser.

Hög tillgänglighet med Svar direkt

Du når oss lätt och får svar direkt på alla allmänna assistansfrågor genom att ringa mejla eller chatta med oss. Du når oss alla vardagar 8.30-17. Kvällar nätter och helger får du råd och stöd i akuta situationer från vår nödtelefon. Dygnet runt når du vår medlemsportal och handbok.

Enkla moderna digitala verktyg

På dina inloggade sidor samlar vi alla viktiga funktioner och verktyg. Här kan du och din företrädare följa upp din assistansekonomi. Din personliga arbetsledare kan tidrapportera, rekrytera, registrera arvodesfördelning, pedagogiska måltider, säkra upp arbetsmiljöarbetet och arbeta med lönerevision, med mera. Kvitton och utlägg redovisar du i vår app i mobilen.

Utbildningsgaranti för dina assistenter

Nyanställda assistenter behöver oftast arbeta tillsammans med en erfaren assistent och få en praktisk introduktion under ett antal veckor. Vår utbildningsgaranti täcker lönekostnaden för en utbildare varje gång en ny assistent anställs. Genom utbildningsgarantin är du garanterad introduktionsutbildning för nyanställda assistenter. Utbildningsgarantin är en gemensam försäkring utifrån den kooperativa idén. Hur lång introduktion som krävs för att en ny assistent ska kunna klara sina arbetsuppgifter varierar mellan olika assistansanvändare. Du tecknar utbildningsgaranti för det antal veckor som behövs för just dig.

Juridisk rådgivning ingår

Om ditt assistansbehov ändras eller om du vill stämma av hur din assistans fungerar får du juridisk rådgivning av en av våra juridiska rådgivare.

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal via Fremia-Kommunal och friskvårdsbidrag till dina assistenter.

Vi får höga betyg i medarbetarnöjdhet. 50+ enligt eNPS, i nivå med Apple och Sony. (På en skala från -100 till +100).Vi får höga betyg i medarbetarnöjdhet. 50+ enligt eNPS, i nivå med Apple och Sony. (På en skala från -100 till +100).

Hur är det att ha sin assistans hos oss?

Annas resa från gruppboende till personlig assistans
– Det går ju inte att jämföra egentligen, nu lever hon sitt eget liv. Hon levde ju på andras villkor på gruppbostaden.
I min atelje flödar kreativiteten
Sedan Erika bytte från kommunal assistans till JAG har bland annat möjligheten att ägna sig åt kreativa projekt ökat. – Jag mår bättre, känner mig lugnare och är inte så stressad längre.
Jag gör det jag vill, när jag vill
Sedan Signe fick personlig assistans har hon blivit mer självständig. Så ofta hon kan åker hon in till stan för att fika, bowla eller gå på bio. Men allra helst går hon på disco.
Det enda vi ångrar är att vi inte valde assistans tidigare
Sofie Eriksson bor i ett eget litet hus utanför Stockholm sedan 2013. Hon har dubbelassistans dygnet runt.
Utbildning och respekt går hand i hand
Sina bor i egen lägenhet sedan 2010. Att Sinas personliga assistenter deltar i JAGs utbildningar har alltid varit en självklarhet.
Joel i fokus hela tiden
Just nu bor Joel med sin pappa. Planering pågår för att Joel ska flytta till egen lägenhet. Joel har assistans dygnet runt och flytten innebär större ansvar för Joels assistenter.

Erfarenhet av assistans i familjen

Många som är anställda i serviceorganisationen hos oss har egen erfarenhet av assistans i familjen eller har tidigare arbetet i en assistans. Så vi vet ofta precis vad du pratar om och har beprövade sätt att få din assistans att fungera som du vill ha den. Vi jobbar för att din assistans ska vara den bästa möjliga personligt anpassade assistans i livets alla situationer med respekt för människovärde och integritet.