fbpx

Visa undersidor
Personlig assistans med trygghet och självbestämmande. Bilden visar två glada personer, en personlig assistent och en liten tjej med assistans.

Personlig assistans

Personlig assistans är ett verktyg för att kunna leva som andra och vara delaktig i samhället. Den personliga assistansen gör det också möjligt för alla barn att växa upp i sin familj. Behöver du assistansrådgivning? Kontakta en av våra erfarna rådgivare för råd och stöd.

Hos oss får du personlig assistans med både trygghet och självbestämmande. Vi har 25 års erfarenhet av att ordna kvalificerad personlig assistans till personer med intellektuell funktionsnedsättning och stora funktionsvariationer.

Du ska kunna utforma assistansen efter dina behov, din vilja, dina önskemål och ditt självbestämmande.

För att få allt att fungera krävs bland annat:

  • ett starkt stöd från assistansanordnaren
  • en nära och personlig arbetsledning
  • möjligheter till utbildning för assistansanvändare, assistenter, personliga arbetsledare och gode män.

Allt det tillsammans innebär personlig assistans med trygghet och självbestämmande.

Personlig assistans för dig med intellektuella funktionsnedsättningar

Assistansen hos oss är särskilt utformad för att vara trygg för dig som har intellektuella funktionsnedsättningar och behöver ett starkt stöd i din assistans.

100% självbestämmande i din assistans

Du bestämmer hur du vill utforma din assistans. Om du har en legal företrädare är det ni två tillsammans som fattar alla beslut. Det är ni som väljer vem som ska vara din personliga arbetsledare. Arbetsledaren är den som samordnar din assistans på det sätt som du vill.

Personlig assistans utan vinstsyfte

Vi är Sveriges största privata assistansanordnare som drivs utan vinstsyfte. Vi ordnar personlig assistans för barn, unga och vuxna med flera stora funktionsnedsättningar där en är den intellektuella förmågan och det har vi gjort i över 25 år. Vårt mål är att ordna bästa möjliga personligt utformade assistans för alla som väljer oss.

För att assistansen ska vara trygg har alla en personlig arbetsledare i sin assistans. Arbetsledaren ansvarar för kvalitet och kontinuitet i assistansen och garanterar också att assistansen ges enligt de behov och önskemål du har.

Arbetsledaren kan vara någon av dina assistenterna eller någon annan som känner dig väl. Du som är förälder till ett barn med assistans kan välja att själv vara personlig arbetsledare i ditt barns assistans. Om du vill kan vi också hjälpa till att rekrytera en arbetsledare.

Du kan välja utökat stöd i assistansen från kontoret med till exempel tidrapportering, rekrytering och semesterplanering.

Det är den personliga arbetsledaren som har huvudansvaret för att det alltid finns en upplärd assistent på plats de tider du har assistans. Bemanningsansvaret kan också delas av två eller fler assistenter.

I din servicegrupp finns kunniga rådgivare inom juridik, rekrytering och personalfrågor. Du får rådgivning i alla frågor som rör din assistans. På vår nödfallstelefon kan du alltid få hjälp i akuta situationer kvällar, nätter och helger, året runt. Är det ditt barn som har personlig assistans så får ni en rådgivare som är extra kunnig på assistans till barn och unga.

Vi är arbetsgivare för dina assistenter. Vi har kollektivavtal KFO-Kommunal Personlig assistans.

Varje nyanställd assistent kan läras upp av en erfaren assistent, så många timmar som behövs. Det är vår utbildningsgaranti.

Vi har kursdagar och workshops för assistansanvändare, assistenter, arbetsledare och gode män. Som assistansanvändare hos oss deltar du utan kostnad på alla våra utbildningar i Sverige.

Assistansrådgivning – vi hjälper dig.

Carina, Cecilia och Solveig har lång erfarenhet av personlig assistans och kan svara på alla frågor och funderingar som dyker upp. Söker du jobb? Gå hit istället.

Carina hjälper dig med din personliga assistans.
Mejla Carina Ingren
 eller ring på 08-789 30 30 för assistansrådgivning.
Cecilia Wiestal på JAG hjälper dig med din personlig assistans
Mejla Cecilia Wiestål
eller ring på 08-789 30 71 för assistansrådgivning.

Mejla Solveig Tillander eller ring på 08-789 30 42 för assistansrådgivning.

Assistans är frihet! Deltagarna i vår realityserie #KäraAssistent visar det så bra. För att se mer av serien titta in på jag.se/kara-assistent/ 

X