fbpx

Personlig assistans

Visa undersidor
Personlig assistans med trygghet och självbestämmande. Bilden visar två glada personer, en personlig assistent och en liten tjej med assistans.

Personlig assistans

Personlig assistans är ett verktyg för att kunna leva som andra och vara delaktig i samhället. Den personliga assistansen gör det också möjligt för alla barn att växa upp i sin familj. Behöver du assistansrådgivning? Kontakta en av våra erfarna rådgivare för råd och stöd.

Hos oss får du personlig assistans med både trygghet och självbestämmande. Vi har 25 års erfarenhet av att ordna kvalificerad personlig assistans till personer med intellektuell funktionsnedsättning och stora funktionsvariationer.

Du ska kunna utforma assistansen efter dina behov, din vilja, dina önskemål och ditt självbestämmande.

För att få allt att fungera krävs bland annat:

  • ett starkt stöd från assistansanordnaren
  • en nära och personlig arbetsledning
  • möjligheter till utbildning för assistansanvändare, assistenter, personliga arbetsledare och gode män.

Allt det tillsammans innebär personlig assistans med trygghet och självbestämmande.

Öppna föreläsningar våren 2021

Personlig assistans för dig med intellektuella funktionsnedsättningar

Assistansen hos oss är särskilt utformad för att vara trygg för dig som har intellektuella funktionsnedsättningar och behöver ett starkt stöd i din assistans.

100% självbestämmande i din assistans

Du bestämmer hur du vill utforma din assistans. Om du har en legal företrädare är det ni två tillsammans som fattar alla beslut.

Personlig assistans utan vinstsyfte

Vi är Sveriges största privata assistansanordnare som drivs utan vinstsyfte. Vi ordnar personlig assistans för barn, unga och vuxna med flera stora funktionsnedsättningar där en är den intellektuella förmågan och det har vi gjort i över 25 år. Vårt mål är att ordna bästa möjliga personligt utformade assistans för alla som väljer oss.

Hos oss finns två sätt att ordna sin assistans – frihet eller trygghet:

Frihet

Frihet ger dig stora möjligheter att skapa ett individuellt utformat stöd. Precis som du vill ha det, utifrån dina önskningar och behov och hur du vill leva. Med Frihet har du självbestämmande och full kontroll. Din personliga arbetsledare hjälper dig att organisera assistansen och arbetsleda assistenterna utifrån dina, och eventuell legal företrädares instruktioner. Hen ansvarar också för att det alltid finns en upplärd assistent på plats de tider du har assistans.

Din servicegrupp på kontoret, som består av kunniga rådgivare inom juridik, rekrytering och personalfrågor, ger råd och stöd när du behöver det. På vår nödtelefon kan du alltid få hjälp i akuta situationer kvällar, nätter och helger, året runt.

Är det ditt barn som har personlig assistans så får ni en rådgivare som är extra kunnig på assistans till barn och unga.

Trygghet

Väljer du Trygghet är du inte ensam med ansvaret. Antingen väljer du att endast ha en koordinator – anställd av JAG – som du delar med några andra uppdragsgivare. Eller så har du både koordinator och en personlig arbetsledare. Ni kommer överens om vilka delar av arbetsledningen och/eller bemanningen som arbetsledaren respektive koordinatorn ska ansvara för.

  • Koordinatorn kan ta hand om administration och rekrytering. Eller ansvaret för bemanning. Eller alltihop. Du bestämmer vad du vill ha hjälp med. Om det oförutsedda sker ansvarar din koordinator för att du får assistans med det du behöver.
  • Koordinatorn fungerar dessutom som bollplank i alla olika assistansfrågor. Vid behov av kvalificerat juridiskt stöd eller rådgivning i personalärenden slussar koordinatorn dig vidare till våra specialiserade rådgivare på kontoret.
  • Om koordinatorn ansvarar för bemanningen anmäler assistenterna sjukdom och VAB med mera till koordinatorn som hjälper dig att bemanna passet med en assistent du känner och är trygg med. Kvällar och helger ges stödet via en jourtelefon som bemannas av koordinatorerna.

Vi är arbetsgivare för dina assistenter. Vi har kollektivavtal KFO-Kommunal Personlig assistans.

Varje nyanställd assistent kan läras upp av en erfaren assistent, så många timmar som behövs. Det är vår utbildningsgaranti.

Vi har kursdagar och workshops för assistansanvändare, assistenter, arbetsledare och gode män. Som assistansanvändare hos oss deltar du utan kostnad på alla våra utbildningar i Sverige.

Assistansrådgivning – vi hjälper dig.

Hansine, Solveig och Cecilia har lång erfarenhet av personlig assistans och kan svara på alla frågor och funderingar som dyker upp. Söker du jobb? Klicka här istället.

Mejla Hansine Hjellum eller ring på 076-545 30 72 för assistansrådgivning.

Mejla Solveig Tillander eller ring på 076-545 30 42 för assistansrådgivning.

Cecilia Wiestal på JAG hjälper dig med din personlig assistans
Mejla Cecilia Wiestål
eller ring på 076-545 30 71 för assistansrådgivning.

 

Assistans är frihet! Deltagarna i vår realityserie #KäraAssistent visar det så bra. För att se mer av serien titta in på jag.se/kara-assistent/ 

X